Het risico van internetaccounts kan je met een debitcard beperken

Het risico van internetaccounts kan je met een debitcard beperken

De meeste mensen realiseren zich niet dat je met het aanmaken en beheren van je persoonlijke internetaccounts risico loopt. In de eerste plaats moet je natuurlijk je gegevens veilig stellen. Dat begint al bij het kiezen van een sterk wachtwoord wat je regelmatig moet veranderen. Doe je dat niet dan is de kans aanwezig dat kwaadwillenden er met jouw persoonlijke gegevens vandoor gaan.

Welke internetaccounts zijn er?

Voor je email heb je een internetaccount nodig, maar ook voor Apple, Google, Playstation, Netflix, Amazone Prime enz.
Aan internetaccounts zijn ook je persoonlijke gegevens gekoppeld. Hierbij moet je denken aan je creditcard- of je debitcardgegevens.

Is het risicovol om je creditcard te koppelen aan een internetaccount?

Het koppelen van creditcardgegevens aan een internetaccount is bijzonder risicovol omdat een creditcard een lening is en als jij of een van je minderjarige kinderen een spel speelt het dan heel makkelijk is om geld uit te geven met een creditcard.. De uitgaves met een creditcard, zeer zeker op internet, zijn vrijwel onbeperkt. De creditcard is toch al gekoppeld aan bijvoorbeeld de Appstore of aan het Playstation-netwerk.
Zo is ook levels bijkopen een fluitje van een cent of als je bijvoorbeeld van online gokspelletjes houdt is het zeer verleidelijk om zonder na te denken geld uit te kunnen geven en dat is dus met een creditcard snel gebeurd.
Beter is om een goed alternatief te gebruiken, met dezelfde mogelijkheden als die van een creditcard. Gelukkig is er een creditcard zonder zorgen. Dit is de debitcard.

Wat is een goede debitcard?

Slechte debitcards zijn er natuurlijk niet. Maar ik adviseer je om te kiezen voor de meest betrouwbare debitcards. Koop een debitcard bij een bedrijf dat al jarenlang hoog staat aangeschreven in de financiële wereld. Wij van Mijndebitcard.nl hebben hier jaren op gestudeerd en heel veel tevreden klanten doorgestuurd naar zowel N26 als Viabuy. Dit zijn namelijk beide financiële instellingen die bijzonder betrouwbaar zijn. Zodoende dat wij van Mijndebitcard.nl uitsluitend zaken met deze debitcardmaatschappijen doen.

De debitcard tegenover de creditcard

De debitcard is qua bestedingsmogelijkheden hetzelfde als een creditcard. Een belangrijk verschil tussen een debitcard en een creditcard is dat je bij een debitcard geen geld leent, maar eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een betaling mee kan doen. En zeker op internet is dat erg handig gezien het feit dat als je eenmaal in een spel zit, je meestal niet nadenkt over het uitgeven van geld. Je bent zo druk in dat spel, dat gelduitgaves aan je aandacht ontsnappen. Juist daarom is de debitcard een veilig alternatief op een creditcard.

Is het moeilijk om je debitcard aan een internetaccount te koppelen?

Nee, het is hetzelfde principe als het koppelen van je creditcard. Je voert je 16-cijferige debitcardnummer in waar je ook je creditcardnummer in kan voeren. Ook moet je daar je csv code (dit is een 3-cijferige beveiligingscode die op de achterkant van je kaart staat) noteren en de vervaldatum van de kaart.
Ook bij aankopen in webwinkels werkt het exact op dezelfde manier.

Ontspannen internetten voor jou en je kinderen

Je gezin kan nu ontspannen het internet op en hoeft zich geen zorgen te maken over de financiën. Viabuy heeft debitcards speciaal voor minderjarige kinderen. Deze debitcards kunnen aan de hoofdkaart van een van de ouders gekoppeld worden. Zo heb jij als ouder de finaciële controle en weet je precies wat je kind met zijn/haar geld doet.
Zo is de Viabuy kinderkaart ook erg populair als zakgeldkaart.
Veel van mijn klanten gebruiken de Viabuy debitcard naast de N26 debitcard. Dit doen ze omdat de N26 debitcard gekoppeld is aan een gratis Europese IBAN bankrekening. Die voor Nederlanders en Belgen beschikbaar is via deze webiste.
Klik hier voor uitgebreidere informatie.

Reactie plaatsen