Heb jij al je leningen afgelost?
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Heb jij al je leningen afgelost?

0

Ik ben benieuwd of jij al je leningen hebt afgelost. Misschien heb je een hypothecaire lening voor een eigen woning. Dan is het natuurlijk niet verstandig om deze volledig af te lossen, daar je woning dan als vermogen wordt gekenmerkt door de belastingdienst, en je heel veel belasting over je eigenwoningbezit moet betalen.
ik ben begonnen om naar je lening(en) te informeren, daar jij misschien ook wel een creditcardlening hebt, en ik wil je uitleggen waarom het hebben van een creditcard niet handig is.
Zoals je waarschijnlijk wel weet leen je met een creditcard geld, dat je terug moet betalen, net zoals al die andere leningen waar ik geen voorstander van ben. Behalve een lening voor je woning, want dat is een uitstekende investering. Als je het vergelijkt met het huren van een huis, komt een eigen woning geleidelijk naar je toe als een interessant eigendom.

Kan je niet zonder een creditcard?

Veel mensen denken dat ze niet zonder een creditcard kunnen om een auto te huren in het buitenland of om aankopen te doen bij internationale webshops waar je met Mastercard af moet rekenen. Niks is minder waar, overal waar je met een creditcard af kan rekenen, en dat is vrijwel overal ter wereld, kan je ook met een debitcard terecht. Een debitcard heeft dezelfde gebruiks- en afrekenmogelijkheden als een traditionele creditcard.

Gebruik debitcard als creditcard

Elke debitcard kan je gebruiken alsof je de beschikking hebt over een echte creditcard. Qua afrekenen is er geen enkel verschil. Het enige wat je moet doen is als je op internet afrekent de betaalmethode Mastercard creditcard selecteren en daar je 16-cijferige debitcardnummer intikken, gevolgd door je csv code.

Koop je bij een debitcard op krediet?

Nee, bij een debitcard koop je niet op krediet, maar stort je van tevoren geld op de kaart. En als de kaart eenmaal is opgewaardeerd dan kan je de kaart gebruiken alsof het een creditcard is. Zo geniet je van de voordelen van een creditcard, en niet van de nadelen.

Voordelen van een debitcard

Een belangrijk voordeel van een debitcard is dat je geen geld leent, maar van tevoren geld op de kaart stort, waarna je er zoals gezegd wereldwijd je aankopen mee kan doen. Hierdoor ga je veel bewust(er) met je geld om en kom je niet in de schulden terecht.

Reacties
Categorie├źn