Hackers kunnen frauderen met Tancodes van de ING Bank
Bank
Bank
0

Hackers kunnen frauderen met Tancodes van de ING Bank

0

Vandaag is in het nieuws dat Hackers kunnen frauderen met TAN-codes van de ING Bank. De ING bank biedt zijn klanten een voordelig betaalpakket aan inclusief een creditcard. Bij dit betaalpakket worden TAN-codes op papier meegeleverd.Tancodes

Bron Nu.nl/ING BANK

Elke keer als je een overboeking naar een andere bankrekening wil doen, dan moet je bevestigen met zo’n TAN-code, die je vanaf het papieren overzicht met TAN-codes over moet nemen.

De consumentenbond stelt dat dit niet veilig is omdat criminelen het bedrag en rekeningnummer aan kunnen passen. De papieren TAN-codes kunnen bij een inbraak makkelijk meegenomen worden en een slimme hacker kan de computer van de betrokkene overnemen en zo de bedragen en de rekeningnummers aanpassen.

Wordt de schade vergoed?

De schade, als iemand dus je TAN-codes misbruikt, dan kan het je veel geld gaan kosten. Deze schade wordt volgens de consumentenbond niet vergoed. Dit komt omdat de rekeninghouder zelf toegang heeft gegeven tot zijn gegevens.
Dit is heel vervelend! Je kan beter op zoek gaan naar een veiliger betaalsysteem en bovendien wordt er bij de ING bankrekening een gratis creditcard verstrekt en een creditcard kan je in de financiële problemen brengen. Waarover later in deze blog meer.

Een veiliger betaalsysteem

Gelukkig is er een bank die beschikt over een veiliger betaalsysteem. De bankrekening waar ik het over heb is de Viabuy bankrekening. Via deze bankrekening kan je op een bijzonder veilige manier geld van en naar elke andere rekening storten. Bovendien is een overboeking binnen enkele minuten op die andere bankrekening bijgeschreven.
Dit komt omdat deze bankrekening beschikt over een IBAN code. Deze bankrekening krijg je cadeau als je een Viabuy debitcard aanschaft.

Een veilig alternatief op een creditcard

Zoals gezegd is de Viabuy debitcard een veilig alternatief op een creditcard. Dit komt omdat je met een Viabuy debitcard geen geld leent, zoals bij een creditcard. Maar dat je eerst geld op de Viabuy debitcard moet storten, voordat je er een uitgave mee kan doen. Zo ga je verantwoord en bewust met je geld om en overzie je je geldzaken voor de volle 100%.

Zijn er meer veilige debitcards?

Jazeker, de N26 debitcards bieden bijzonder veilige betaalmogelijkheden. Omdat je eerst een internetbankrekening aanvraagt voordat je de N26 debitcard krijgt toegestuurd, beschik je over een dekking volgens het depositogarantiestelsel van €100.000,- Zo is je geld veilig.
Klik Hier voor meer info>>>

Reacties
Categorieën