Gespreid betalen met SprayPay is een risico

Steeds meer webshopeigenaren maken gespreid betalen mogelijk op internet. Als consument merk je weinig van een contract die een webshop heeft met bijvoorbeeld de Paymentprovider Pay.nl. De laatstgenoemde zorgt ervoor dat gespreid betalen via een betaalmodule van Spraypay mogelijk is.  Deze module zorgt ervoor dat je achteraf gespreid af kan rekenen.
Voor webshops kan het enerzijds interessant zijn om een gespreid betalen faciliteit zoals Spraypay aan haar klanten aan te bieden. Maar de webshopeigenaar ziet dan elke maand het geld van de eerste aankoop van een consument binnenkomen. Maar realiseert zich niet dat anderzijds de mogelijkheid bestaat dat je opeens niet meer kan afrekenen. Je hebt wel iets gekocht waar je mogelijk op het moment van je aankoop het geld niet voor had. Dit is net zoiets dergelijks als kopen op afbetaling bij postorderbedrijven of afrekenen met een creditcard zonder te weten of je uiteindelijk aan al je financiële verplichtingen kan voldoen.

Betaal niet achteraf

Zoals gezegd is het veiliger om af te rekenen op het moment dat je een aankoop doet. Vandaag de dag willen bedrijven ook de mogelijkheid hebben om op krediet hun producten aan jou toe te kunnen sturen. Puur om de reden dat het omzetverhogend voor webshops werkt. Maar voor jou als consument kan het wel eens slecht uitpakken. Stel je voor dat je door een impulsaankoop je andere rekeningen niet op tijd kan voldoen.
Ik adviseer je om impulsaankopen te vermijden. Dit kan je oplossen door de debitcard in te zetten als verantwoord betaalmiddel.

De debitcard zorgt voor een bewust uitgavepatroon

De debitcard is de creditcard zonder zorgen. Met de debitcard zet je namelijk eerst geld op de kaart en daarna betaal je. Je geeft dus alleen maar uit wat je hebt en dat is veel beter voor je portemonnee. Reden genoeg om direct de debitcard aan te vragen.

Reactie plaatsen