Geld terugvorderen via je debitcard
Debitcard
Debitcard
0

Geld terugvorderen via je debitcard

0

In de Volkskrant stond een artikel over hoe je geld terug kan vorderen via Mastercard.Dit betreft zowel een debitcard als een creditcard. Aangezien er bij een debitcard dezelfde gebruiksmogelijkheden gelden als bij een creditcard, zit je met een debitcard goed.

Keuze uit meer debitcards

Op deze website zit je goed als het jou gaat om de beste debitcards met Chargebackmogelijkheden. Je kan via je debitcard aanspraken doen op de “fact credit biling act” . Hierin is geregeld dat zowel debitcard- als creditcardhouders hun geld terug kunnen vorderen bij de debitcard- of bij de creditcardmaatschappij of bij de bank die de kaarten uitgeeft.
Je kan betalingen ongedaan maken, als het product of de dienst waarvoor je met je debitcard hebt betaald, niet correct is uitgevoerd of geleverd.
Als voorbeeld noem ik het hotel waar je verbleef, als die onverwachts schoonmaakkosten in rekening brengt. Je kan dan dus het geld terugvorderen via de debitcardmaatschappij of de bank die de debitcard uitgeeft.

Een debitcard of een creditcard

Mijn voorkeur gaat uit naar een debitcard, omdat je bij een debitcard geen geld uitgeeft maar eerst geld op de kaar dient te storten voordat je af kan rekenen. Bij een creditcard daarentegen leen je geld en krijg je de rekening achteraf, met alle nadelen daarvan.
Een debitcard voorziet erin dat je bewust(er) met je geld omgaat en bovendien heb je door regelmatig een debitcard te gebruiken 100% controle over je geld.

Betalingsgarantie

Door met een debitcard te boeken geef je een betalingsgarantie af. Je uitgave is gedekt, wat bij afrekenen met iDEAL niet het geval is. Dus voor je eigen veiligheid adviseer ik je de debitcard.

Alles op een rijtje

Wij van mijn debitcard hebben de mogelijkheden van de diverse debitcards al voor je op een rijtje gezet. We hebben alles al voor je uitgezocht.
Klik hier voor hert duidelijke overzicht.

Reacties
Categorieën