Geen creditcard meer in oude Playstation stores
in Games

Geen creditcard meer in oude Playstation stores

Onlangs heeft Sony aangekondigd dat er geen creditcards meer gebruikt kunnen worden in de PS3 store en in de Vita store. Met de komst van de Playstation 5 wil Sony daar vanaf. Als je dus een game aan wilt schaffen, of een bedrag aan je PlayStation-account toe wilt voegen, dan zal je dat moeten doen via PlayStation Store-kaarten, via de PlayStation website, of via de mobiele app. Mijn voorkeur gaat dan uit om dat via de mobiele App te doen waar dus via je Google- of via je Apple account je creditcard aan kan zijn gekoppelld.

Wil je wel met een creditcard afrekenen

Het is sterk de vraag of je met een creditcard af wil rekenen. In andere delen van mijn website staan slechte ervaringen van ouders waarbij geschreven wordt over dat hun minderjarige kinderen, zonder dat zij het zelf wisten hun ouders enorm in de financiële problemen hebben gebracht.
Daarnaast komt het ook nogal eens voor dat jonge kinderen op digitaal gebied slimmer zijn dan hun ouders. Nu wil ik niet van het slechtste van de mens uitgaan, maar die uitzonderingen zijn er natuurlijk ook.
Daarnaast moeten we gameverslaving (ook onder jonge kinderen) niet onderschatten. Ik moet even denken aan die moeder van een jong kind uit Oegstgeest die erg schrok toen ze haar creditcardrekening ontving en dat deze onverwachts €2.500,- hoger was dan ze had voorzien.  Haar kind had haar creditcard gebruikt om ermee te gamen op internet.
Als eenmaal je creditcard is gekoppeld aan bijvoorbeeld een Playstation account, dan kunnen er bedragen mee worden uitgegeven totdat het maximale krediet is bereikt. En dat ligt doorgaans tussen de €2.500 en de €5.000

Is er een veilig alternatief voor een creditcard?

Ja, een veilig alternatief voor een creditcard is de debitcard. Met deze kaart leen je geen geld en kan je dus nooit voor financieel onaangename verassingen komen te staan. Met een debitcard stort je eerst je eigen geld op de kaart en vervolgens kan er alleen maar het door jou gestorte bedrag mee worden uitgegeven.

Dezelfde gebruiksmogelijkheden

Met een debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als met een creditcard, en zoals gezegd is een debitcard veiliger. Omdat je eerst geld op de kaart dient te storten is er geen risico dat je voor financiële onaangename verrassingen komt te staan. De debitcard koppel je aan je Google- of aan je Apple account en zo kunnen je kinderen er zonder dat er ook maar enig financieel risico aan zit games spelen in de Google- of de Appstore en als ze een leveluitbreiding willen of een nieuwe game dan zal de debitcard, die dus gekoppeld is aan het gameaccount, eerst opgewaardeerd moeten worden.

Games activeren via de Google store of de App store

Als je eenmaal je debitcardgegevens hebt toegevoegd aan je Google of je Apple account dan kan je de PLaystation app downloaden en vervolgens je favoriete game spelen.

Heb je keus tussen debitcards

Ja, er zijn meer debitcards in verschillende prijsklasses. Voor meer informatie klik je hier.

Reactie plaatsen