Gebruik jij je pinpas of je debitcard?
Debitcard
Debitcard
2

Gebruik jij je pinpas of je debitcard?

2

Ik zie mensen vaak pinnen maar sta beleefdheidshalve ver genoeg van ze af om te kunnen zien of ze met hun bankpas (Maestro pinpas) of met hun debitcard pinnen .

Je uitgave plannen

Ik weet niet hoe het bij jou werkt? Maar ik ben iemand die zijn uitgaven zeer zorgvuldig plant. Als ik in een winkel kom en ik zie mensen voor de allerkleinste bedragen pinnen, dan denk ik wel eens “hebben ze hun boekhouding wel op orde?” . Met andere woorden overzien ze hun uitgaven wel?
Als je regelmatig pint hoe noteer je die uitgaves dan?

Contant geld loopt op zijn einde

Het lijkt me duidelijk dat het “contante geld tijdperk” ten einde loopt. en dat we het moeten doen met digitale betaalmiddelen. Betalen met contant geld wordt steeds minder geaccepteerd. We kopen bijna alleen nog maar op internet. Denk maar aan Bol en Amazon en Zalando. Je zou toch gek zijn als je niet op internet shopt? Je bent stukken goedkoper uit dan in de winkel om de hoek.

Ga bewuster met je geld om

Zoals gezegd ga je al bewuster met je geld om als je op internet bekijkt waar je het goedkoopste uit bent. Dat is het snelst verdiend.
Maar let goed op!. We krijgen zoveel prikkels. Onderweg, via je smartphone, of reclames op televisie of internet. Weet jij hoeveel geld je gedurende de lopende maand kan besteden? Of heb je het al uitgegeven voordat je er goed over hebt nagedacht?

Impulsaankopen

Je kan je voorstellen dat door de vele prikkels die we krijgen een impulsaankoop snel is gedaan. Denk maar aan een vakantie of een leuk computerspel.
Bewust(er) met je geld omgaan is een kwestie van discipline. Iedereen kan het leren. Onbewust pinnen kan je afleren door het gebruik van een debitcard. Je zal zien dat je geld over gaat houden!

Bewuster met je geld omgaan dankzij de debitcard

Zoals gezegd kan je bewuster met je geld omgaan en dat kan voorkomen dat je in de financiële problemen terecht komt.
Stel je voor dat je snel je bankpas trekt om te pinnen en dat je meerdere keren per week een boodschap doet, dan kan het ongemerkt hard gaan.
En de meeste mensen vergeten te noteren wat ze pinnen en komen daar pas aan het eind van de maand achter. En waarmee betaal je dan je energierekening en je huur?
Ga voor de debitcard en plan je uitgaven zorgvuldig. Dit kan je doen door van tevoren geld op je kaart te storten en daar vervolgens je boodschappen mee te pinnen bij de supermarkt.
Klik hier voor meer informatie over de debitcard>>>

Reacties
Categorieën