Gebruik in onzekere tijden een debitcard
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Gebruik in onzekere tijden een debitcard

0

Juist in onzekere tijden is het van enorm groot belang om dan ook de debitcard in te zetten voor je geldzaken. Als je al eerder deze website hebt bezocht, dan weet je, dat de debitcard een veiliger betaalmiddel is dan een creditcard. dit komt omdat je bij een creditcard op krediet koopt en bij een debitcard niet.
Bij een creditcard betaal je achteraf en overzie je maar moeilijk hoe je er financieel voor staat. Dat merk je pas als de afrekening van de creditcardmaatschappij op de mat valt.
Er zijn voorbeelden bekend dat minderjarige kinderen de creditcard van hun ouders hebben gebruikt en dat die ouders er pas achter kwamen toen ze aan het eind van de maand de afrekening kregen. Bedragen liepen tot wel 2000 Euro op en als je krap aan je rekeningen kan betalen kan dit een enorm probleem opleveren.
Bij een debitcard daarentegen zal je dat probleem nooit hebben, omdat je vooraf geld op de kaart moet storten, voordat je er een betaling mee kan doen. Zo zal je nooit in de schulden terecht kunnen komen en ga je veel bewuster met je geld om dan bij creditcard of bankpas en bovendien is het veel veiliger dan dat je met contant geld over straat gaat.

Onverwachts in de schulden

In het hierboven genoemde geval dat minderjarige kinderen de creditcard van hun ouders mochten gebruiken en die kaart aan een game-account hadden gekoppeld en vaak zonder erg naar een hoger level gingen of een computerspel online aankochten, zonder dat zij het besef hadden dat zij hun ouders daarmee in de problemen brachten, geeft een van de grootste nadelen van een creditcard aan. Daarom kan je beter voor je kinderen een Viabuy debitcard aanschaffen, Ook omdat ze op jonge leeftijd al leren om goed met hun geld om te gaan.

Gebruiksmogelijkheden van de debitcard

Met een debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als bij een creditcard. Zo kan de debitcard worden gebruikt als zakgeldkaart voor je minderjarige kinderen. Er kunnen aankopen op internet mee worden gedaan. Ook kan je de debitcard onderweg gebruiken voor als je benzine gaat tanken of als je af gaat rekenenen in hotel of restaurant.
Uiteraard kan je als je een abonnement afsluit op een streamingsdienst of je mobiele telefoon de debitcard als betaalmiddel gebruiken. Bij de betaaloptie selecteer je dan Mastercard Creditcard en daar vul je het 16-cijferige kaartnummer en het csv nummer in.

Hoe werkt een debitcard?

Wat je nog moet weten is hoe je de debitcard opwaardeert. Dit kan je doen via elk willekeurig IBAN bankrekeningnummer. Ook kan je de kaart contant opwaarderen bij een Grenswisselkantoor of bij een Western Union agentschap.
Als de kaart eenmaal is opgewaardeerd kan je de debitcard gebruiken alsof je een creditcard in handen hebt en zoals gezegd kan je door deze werkwijze niet in de schulden terecht komen en is roodstand op je eigen bankrekening onmogelijk.

Is de debitcard gekoppeld aan een unieke IBAN bankrekening

Ja, N26 een van de grootste Europese internetbanken geven debitcards uit die gekoppeld worden aan een persoonlijke IBAN-bankrekening. Zo stort je geld van je reguliere bankrekening naar de bankrekening die aan jouw persoonlijke N26 debitcard is gekoppeld.

Hoe kom je aan een N26 debitcard

Dat is eigenlijk heel simpel. Door een gratis N26 bankrekening op internet te openen, kom je in aanmerking voor een debitcard. De N26 debitcards worden direct nadat je een gratis internetbankrekening hebt geopend aan jou verzonden.

Reacties
Categorie├źn