Een onverwachtse inkomensterugval had je kunnen compenseren met de debitcard

Een onverwachtse inkomensterugval had je kunnen compenseren met de debitcard

Vandaag las ik in het nieuws dat er in de inkomens van de hoog opgeleiden een behoorlijk verschil zit. Met name als je werkt of als je een uitkering hebt. In deze tijd waarin mensen nogal snel van baan veranderen, kan het ook een keer mis gaan. Bijvoorbeeld als je niet door je proeftijd heen komt.

Een creditcard met hoge cashback heeft een groot nadeel

We zien dat creditcardmaatschappijen geld teruggeven bij aanschaf van een creditcard. Waarom doen ze dat? Omdat de meeste mensen, jij mogelijk ook, toch te laat of niet hun creditcardrekening betalen. En dat doordat je te laat bent, je een enorme boeterente moet betalen. Wat dus voor de creditcardmaatschappij heel veel voordeel betekent.

Met een creditcard heb je geen controle over je geldzaken

Omdat je door een creditcard te gebruiken geld leent en ter plekke (of op internet) uit kan geven wat je wil, denk je als je een uitgave doet niet direct hoe je er financieel voor staat. Je wil dat ene product heel graag hebben en rekent af met je creditcard. Door deze (onhandige) aktie van jou verhoog je het bedrag van je creditcardlening, maar je moet dit wel aan het eind van de maand samen met je andere vaste lasten ( zoals je telefoon- en je energierekening) op tijd kunnen betalen. Maar met welk betaalmiddel kan je dan beter dat ene product wat je zo graag wil hebben aanschaffen? Met de debitcard!

Een debitcard heeft dezelfde betaalmogelijkheden als een creditcard

Aangezien je de debitcard qua betaalmogelijkheden kan gebruiken alsof het een creditcard is, zou de debitcard een hele goede oplossing voor jou kunnen zijn. Ik zal je uitleggen waarom. Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Dit betekent dat je eerst je eigen geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan gaan doen. Met andere woorden je kan niet uitgeven wat je niet hebt.

Hoog opgeleiden hebben ook een debitcard nodig

Je zou het misschien niet verwachten, maar hoog opgeleiden, die dus over een goed inkomen beschikken kunnen ook financieel de mist in gaan. Je kent de uitdrukking wel “je gaat leven naar je inkomen” Het is werkelijk zo als je een hoog inkomen hebt dan ga je er al snel naar leven. Dus je gaat duurdere boodschappen kopen, vaker uit eten en je wil luxere vakanties. Het lijkt een luxe leventje. Maar vergis je niet, het kan jou ook overkomen dat je als hoog opgeleide de financiële controle volledig verliest. Schaf daarom direct een debitcard aan.

Reactie plaatsen