Een auto kan je ook met de debitcard huren
Autohuur
Autohuur
0

Een auto kan je ook met de debitcard huren

0

Steeds meer mensen willen een debitcard, zodat ze een auto kunnen huren, en nadat ze de huurauto terug hebben gebracht bij de autoverhuurder kunnen ze met hun debitcard afrekenen. Waarom mensen liever geen creditcard willen of er geen kunnen krijgen om een auto te huren wordt in deze blog uitgelegd.

Debitcard versus creditcard

Een enorm groot verschil tussen een debitcard en een creditcard is dat je door een debitcard te gebruiken geen geld leent, maar eerst je eigen geld op de debitcard stort, daarna kan er pas met de kaart worden afgerekend. Zoals dat het geval is bij het huren van een auto met je debitcard.
Bij een creditcard daarentegen leen je geld, wat je op een later tijdstip weer terug moet betalen aan je bank of aan je creditcardmaatschappij. En kan je het reeds geleende geld niet tijdig terugbetalen, dan kan je rekenen op een forse boeterente van minimaal 12%. Door een creditcard te gebruiken kan je dus heel makkelijk in de schulden terecht komen. Dit komt omdat je heel makkelijk geld uitgeeft met je creditcard en niet nadenkt of je het geld werkelijk hebt. Maar aan het eind van de maand krijg je ook nog eens te maken met al je andere vaste lasten die ook op tijd betaald moeten worden en eenmaal in de schulden loop je het moeilijk meer in. Dit is een belangrijke reden waarom het veel slimmer is om met een debitcard een auto te huren dan met een creditcard.

Hoe werkt het huren van een auto?

Bij het huren van een auto wordt er voordat je de huurauto meekrijgt eerst een zekere borg van de debitcard ingehouden. bij het inleveren van je huurauto wordt de borg weer op je debitcard teruggestort. De borg wordt ingehouden voor als je schade met de auto maakt. Overigens zijn er ook debitcards, zoals die van N26, die schade aan je huurauto dekt.

Bekijk de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf

Wij adviseren je om eerst even naar de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf te kijken. De hoogte van de borg kan verschillen en in een heel uitzonderlijk geval accepteren het autoverhuurbedrijf geen debitcard. De meeste, en zeker de grootste autoverhuurbedrijven, zoals Hertz ondersteunen en accepteren de debitcard.
En omdat je met een debitcard nooit rood kan komen te staan en dus nooit in de schulden terecht kan komen, is de debitcard perfect om te gebruiken bij het huren van een auto in binnen- en buitenland.

Reacties
Categorieën