Is de debitcard een travelcard?
Debitcard
Debitcard
0

Is de debitcard een travelcard?

0

Er worden de laatste tijd Travelcards aangeboden op internet zoals de Bunq travelcard. Of de debitcard ook een travelcard is kan ik bevestigend beantwoorden. De debitcards die op deze website worden aangeboden kan je beschouwen als vooraf oplaadbare creditcards, waarmee je ook onderweg af kan rekenen. Als extra hebben deze debitcards namelijk de mogelijkheid om ook op internet af te rekenen. Dit is een groot verschil met de travelcard van Bunq Dat wil zeggen dat je bij een echte debitcard, zoals de kaarten die je op deze site kan bestellen, eerst geld op de kaart moet storten voordat je er werkelijk een uitgave mee kan doen.

Rood staan kan je voorkomen met de debitcard

Rood staan, zoals op een traditionele bankrekening, wordt met de debitcard voorkomen. Omdat je dus vooraf geld op de debitcard moet storten, kan je niet rood komen te staan en betaal je dus ook geen boeterente.

De debitcard beschermt je tegen financiële risico’s

Het voorkomen van roodstaan en dus boeterente moeten betalen is een van de voordelen die een debitcard je biedt. Een ander financieel voordeel is dat je met een debitcard je uitgaven zeer nauwkeurig plant. Je kan niet impulsief een uitgave doen op internet, maar moet eerst bewust geld op je debitcard bijstorten. Daarna kan je pas de gewenste financiële transactie uitvoeren. Dit in tegenstelling tot een creditcard waarbij je onbewust of impulsief geld uit kan geven tot hele hoge ongewenste bedragen aan toe.

Geef je minderjarige kinderen een debitcard

Voor je eigen financiële veiligheid is het goed om je kinderen al op jonge leeftijd om te leren gaan met een debitcard. Zoals al zo vaak geschreven, is een creditcard een inbreuk op je financieel stabiel lijkende situatie.
Kies daarom voor een debitcard.

Reacties
Categorieën