Digitale vaardigheden van jonge kinderen
Games
Games
0

Digitale vaardigheden van jonge kinderen

0

In mijn vorige blog sprak ik over digitale vaardigheden van je kind(eren). Deze zijn vaak beter dan jouw vaardigheden op computergebied. Begrijp me niet verkeerd. Ieder zijn situatie is anders, misschien ben jij wel programmeur of ontwerper van een goede game en kan jij anderen, dus ook je kind(eren) heel veel leren op dit gebied. Maar er zijn ook vele situaties bekend waarbij kinderen slimmer zijn dan hun ouders. Denk bijvoorbeeld aan volwassenen die laaggeletterd zijn.

Kinderhersenen werken anders dan de hersenen van volwassenen

Bekend is dat kinderen op jonge leeftijd veel sneller dingen kunnen aanleren dan volwassenen op latere leeftijd. Dit kan betekenen dat ze behoorlijk slim zijn voor wat betreft truckjes die er uitgehaald kunnen worden in games. Daardoor begrijpen kinderen vaak beter wat er in een game mogelijk is. Ontwerpers van computergames spelen daar handig op in. Zij weten wat kinderen leuk vinden en kennen zo ook de truckjes waarmee ze jonge kinderen al kunnen verleiden en gameverslaafd kunnen maken.

Ook op Youtube staan veel filmpjes over games

Ook op Youtube staan veel filmpjes over games. Let goed op: In eerste instantie kunnen games gratis zijn. Maar altijd zal je als ouder van je minderjarige kind je creditcard of debitcard aan het gameaccount moeten koppelen. En op het moment dat je kind een aankoop doet voor een gameuitbreiding, dit kan bijvoorbeeld een uitrusting zijn in de vorm van een gamepersonage, dan kost dat je geld.

Kan je in de financiële problemen komen doordat je kind een aankoop doet?

Ja, als een kind een aankoop doet in een gameshop of voor een uitbreiding kiest, dan kan er geld van je creditcard afgeschreven worden, hierbij ga ik er vanuit dat jouw creditcard aan het game-eaccount van je kind gekoppeld is. In de meeste gevallen is dat namelijk zo.
Wat veel mensen niet weten is dat je ook een debitcard aan elk game-account kan koppelen.
Zo’n debitcard geeft jou de mogelijkheid om de gameuitbreidingen te beperken. Dit komt omdat er bij een debitcard eerst geld op de kaart moet worden gestort. Meer dan dat kan er niet uitgegeven worden.
Wees verstandig en vraag nu jouw persoonlijke debitcard aan.

Reacties
Categorieën