AVG
AVG
0

De gevolgen van de AVG voor je minderjarige kinderen

0

Er wordt de laatste tijd regelmatig geschreven over de AVG voor minderjarigen. Op de Apps, (zoals die van Instagram, Facebook en Outlook), die minderjarigen gebruiken wordt de vraag gesteld of je wel 16 jaar bent. Ben je dat, dan moet er een financiële transactie op de creditcard van een van je ouders plaatsvinden, om dat te bewijzen. Dit kan een probleem zijn, omdat lang niet alle volwassenen over een creditcard kunnen beschikken. Om in aanmerking te komen voor een creditcard moet je namelijk financiële gegevens overleggen. En of je in aanmerking voor een creditcard komt is afhankelijk van je inkomen, maar ook van je financiële verleden en of je al andere leningen dan die van een creditcard hebt lopen. Een en ander wordt bewaakt door het Nederlandse bureau voor kredietregistratie.

De rekening achteraf betalen

Bij elke creditcard betaal je de rekening achteraf en leen je dus geld. Het werkt als volgt: bij elke uitgave die je met een creditcard doet verhoog je de lopende schuld. En aangezien je ook vaste lasten hebt zoals, je huur, je energierekening en je zorgkostennota die over het algemeen ook eens in de maand geïncasseerd worden, moet je goed opletten of je ook tijdig aan je creditcardverplichtingen kan voldoen.

Te snel in de schulden?

Door een creditcard te gebruiken kan het je overkomen dat je in de schulden terecht komt. Je kan immers op het moment dat je een uitgave doet uitgeven wat je wil. Zo lijkt het! Je hebt toch krediet en als je later de creditcardafrekening ontvangt, dan maar hopen dat je voldoende financiële reserves hebt om tijdig te betalen. Zo niet, dan gaat het je extra geld kosten in de vorm van een hoge boeterente die de creditcardmaatschappij aan jou in rekening brengt.

De vooraf oplaadbare creditcard

Gelukkig bestaat de vooraf oplaadbare creditcard van de ANWB. Dit is een tussenvorm tussen een debitcard en een creditcard. Je krijgt wel te maken met het BKR, maar je kan de kaart opwaarderen alsof het een debitcard is. Zo zit je dus niet aan een geldlening vast en leen je dus geen geld. Op deze manier ga je heel bewust met je geld om en behoren impulsaankopen tot het verleden en bovendien kunnen je kinderen mede door deze debitcard gewoon bij hun Outlook mail en hun Instagram account.

Reacties
Categorieën