De debitcard helpt bij het bestrijden van het Coronavirus

De debitcard helpt bij het bestrijden van het Coronavirus

De debitcard is niet alleen goed ter voorkoming dat je in de financiƫle problemen terecht komt, maar ook ter voorkoming dat het Coronavirus (Covid-19) middels geldtransacties wordt overgedragen.
In de supermarkten wordt geadviseerd om niet meer met contant geld te betalen, sterker nog gisteren was ik bij Albert Heijn en betalen met contant geld is niet meer mogelijk.

Hoe kan je voorkomen dat het Coronavirus verder wordt verspreid

Mark Rutte heeft gisteren in de persconferentie verteld dat we op veel manieren kunnen proberen om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. En een van die dingen is zeer zeker het gegeven dat het coronavirus overgedragen kan worden op mensen, middels contant geld, wat van de ene hand in de andere hand overgaat. Je kan je voorstellen dat de gevolgen in een supermarkt, waar veel mensen samen komen, zeker nu er flink wordt gehamsterd, verschrikelijk zijn.
Als het daar mis gaat, dan kunnen we de winkels wel sluiten. En waar haal je dan je boodschappen?

Zet de debitcard in ter voorkoming van erger

De debitcard is een uitstekende vervanger van contant geld. Ook in bepaalde supermarkten zoals de Lidl en de Jumbo kan je er direct mee afrekenen bij de kassa, zonder dat je de kaart uit handen hoeft te geven. Ga dan ook naar die supermarkten, zodat je eraan bijdraagt dat het coronavirus niet verder wordt verspreid.

Is de debitcard goed voor je portemonnee?

Jazeker, naast dat je goed bezig bent en Nederland een dienst bewijst op gezondheidsgebied, is de debitcard goed voor je portemonnee. Dit omdat je met een debitcard vooraf geld op de kaart moet storten, voordat je ermee af kan rekenenen.
Het storten van contant geld op je debitcard laat je nu natuurlijk even achterwege. Die mogelijkheid hou je open voor als het Coronavirus straks weer helemaal achter de rug is.
Je stort geld op je debitcard via een van je bankrekeningen en eenmaal geld op je debitcard gestort kan je er virusvrij mee afrekenen in de supermarkt.
Reden genoeg om nu de debitcard aan te vragen>>>

Reactie plaatsen