De Debitcard blijft je verrassen

In 2008 ben ik begonnen met mijn website over de debitcard. Omdat geldzaken al vanaf vrij jonge leeftijd mijn interesse hadden, maar vooral hoe je met je geld om kan gaan nogal kan verschillen per persoon, blijft het zeer nuttig om de blogs op deze website te blijven lezen. Zeer regelmatig publiceer ik een nieuw artikel. Je leert er altijd wel weer wat van.
Zoals ik al schreef: sinds 2008 blog ik over de debitcard. Interessant is en blijft dat mensen door de tijd heen zonder dat ze er erg in hebben heel makkelijk geld uitgeven. Denk er bijvoorbeeld maar aan hoe je tijdens je vakantie heel makkelijk je creditcard trekt om te betalen. Het gaat natuurlijk ook heel erg makkelijk omdat je toch krediet hebt. Maar o als je na je vakantie de creditcardrekening gepresenteerd krijgt. Ook zijn er voorbeelden bekend waarbij minderjarigen de creditcard van hun ouders gebruikten om games te spelen op internet of uitbreidingen van games aan te schaffen. Als het creditcardnummer eenmaal aan een gameaccount is gekoppeld dan kan het goed mis gaan. Er kan dan onbeperkt geld worden uitgegeven en als jij als vader of moeder aan het eind van de maand de creditcardrekening gepresenteerd krijgt dan  kan je daar behoorlijk van schrikken. Bedragen van 1000 Euro of meer waar je niet van wist kan je behoorlijk in de financiële problemen brengen.

Beter een debitcard dan een creditcard

Een debitcard heeft heel veel voordelen boven een creditcard. Zo leen je bij een debitcard geen geld, wat je bij een creditcard wel doet. Omdat je voordat je kan  betalen eerst geld op je debitcard moet storten ben je zeer bewust van je aankoopgedrag.  En vandaag de dag kan je er nog veel meer mee dan in 2008.

Legio aan mogelijkheden

Zoals je ook op mijn homepage kan zien zijn de mogelijkheden legio. Tegenwoordig kan je met elke debitcard koppelen aan je mobiel, zodat je onderweg met een druk op de knop af kan rekenen zowel met Google Pay als met Apple Pay. Je hebt internet debitcards, deze heb je direct in je mailbox. Maar ook fysieke debitcards heb je vrij snel in huis.


Reactie plaatsen