Debitcard
Debitcard
0

Controle over je geldzaken dankzij de Debitcard

0

Soms is het moeilijk om controle te houden over je financiën. Een handig hulpmiddel hierbij is de debitcard. Een debitcard is een vooraf oplaadbare betaalkaart waarmee je wereldwijd kan betalen, eenvoudig al je geldzaken kan regelen en  alle controle houdt over je inkomsten en uitgaven.

Het is helemaal niet erg als je niet zo goed bent in administratie, of simpelweg er niet altijd aan denkt om je geldzaken op orde te houden. Toch zijn er wel bepaalde zaken die je in de gaten moet houden. Het is namelijk wel belangrijk dat je weet hoeveel geld je hebt, en hoeveel je nog kan uitgeven. Je wil toch niet rood staan?

Hoe voorkom je dat je in de schulden belandt?

Doordat je soms meer uitgeeft dan goed voor je is, kan je makkelijk rood komen te staan. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want niemand wil in de schulden belanden. Daarom is het gebruik van een debitcard zo handig: Je stort eerst geld op je kaart, en dat is je budget. Je kan niet meer uitgeven dan je zelf op de kaart hebt gestort. Op deze manier kan je hetgeen je uitgeeft nauwkeurig plannen en sluit je impulsaankopen uit. Als je gebruik maakt van een debitcard, heb je altijd een actueel online overzicht van je uitgavenpatroon. Je kan precies zien, hoeveel geld je nog te besteden hebt, en ook waaraan je het al hebt uitgegeven.
Je kan je debitcard gebruiken als spaarpotje. Het geld dat je aan het eind van de maand overhoudt, kan je overboeken naar je debitcard en daar bijvoorbeeld wat leuks van gaan kopen. Je kan ook het geld op de debitcard bewaren voor onverwachtse uitgaven.. Als je geld reserveert voor onvoorziene omstandigheden, zoals een reparatie bijvoorbeeld, heb je iets om op terug te vallen. Je hoeft niet meteen geld te lenen, dat je later moet terugbetalen met rente. Je kan met de debitcard voorkomen dat je in de schulden terecht komt.
Het kan je zomaar overkomen dat bijvoorbeeld je tv of wasmachine stuk gaat, en deze gerepareerd of vervangen moet worden.
Het is fijn als je dan wat geld achter de hand hebt. Als je erg krap zit, kan je beter je vakantiegeld reserveren op je debitcard voor onverwachtse kosten. Niet op vakantie gaan, en daardoor geen schulden maken, is het overwegen waard.

Controle behouden over je geldzaken

Met het persoonlijke online beveiligde account dat je bij de debitcard krijgt, of via de app, kan je direct zien hoeveel geld er nog op je kaart staat. Je kan ook makkelijk geld storten op je kaart (of terugboeken). Omdat je dit online doet, hoef je niet thuis je geldzaken te regelen. Je kan het ook onderweg op je smartphone doen, of bijvoorbeeld tijdens je vakantie op je tablet.

Waar kan je de debitcard voor gebruiken?

Een debitcard kan je gebruiken alsof het een creditcard is, met het enige verschil dat je op een debitcard zelf geld stort. Je kan een debitcard onder meer hiervoor gebruiken:

  • Betalen in webshops zoals Amazon, Bol.com of andere webshops waar je graag winkelt
  • Het beste uit de bioscoop met Pathé in huis halen, een Netflix abonnement afsluiten, of video on demand bestellen
  • Je favoriete computergames en muziekprogramma’s aanschaffen in de Appstore of bij Itunes (dit kan niet bij iedere debitcard, wel bij de Viabuy debitcard)
  • Benzine tanken bij bemande tankstations
  • Wereldwijd pinnen

En uiteraard nog veel meer…

Welke debitcard?

Door op onderstaande blauwe knop te drukken en te bestellen kan je de debitcard al met 2 dagen in huis hebben, afhankelijk van je keus.

Viabuy7

Reacties
Categorieën