Consumenten krijgen meer verhaalsrecht bij digitale aankopen
Debitcard
Debitcard
0

Consumenten krijgen meer verhaalsrecht bij digitale aankopen

0

De EU heeft laten weten dat zij een betere bescherming wil inzake aankoop van digitale producten in de EU landen. Dit betreft bijvoorbeeld tastbare producten waarbij consumenten meer recht krijgen op reparatie en terugbetaling van hetgeen voor het goed is betaald mits dit ondeugdelijk is.
Wat ook een interessante ontwikkeling voor consumenten is dat ze niet langer hoeven aan te tonen of een product het wel deed.

Maakt het uit met welke betaalmethode je afrekent?

Het maakt wel degelijk uit met welke betaalmethode je afrekent. Zo zijn al je aankopen als je met Mastercard afrekent voor 100% verzekerd, minimaal voor een periode van een half jaar na aankoop.
Je zal dus op zoek moeten naar een betaalkaart welke van de Mastercard betaalmethode is voorzien.

Debitcard of creditcard?

Zowel de debitcard als de creditcard zijn beide voorzien van de betaalmethode Mastercard. Het werkt als volgt: als je je spulletjes in je winkelwagentje hebt ingeladen dan wordt je vanzelf doorgeleid naar het betaalsysteem. Je kiest daar “creditcard Mastercard” als betaalmethode. Je kan daar zowel met een debitcard als met een creditcard afrekenen.

Waarom geen creditcard?

Je doet er verstandig aan om geen creditcard te nemen. Dit omdat een creditcard al heel veel mensen in de financiële problemen heeft gebracht. De oorzaak is dat je met een creditcard geld leent. Het gaat heel makkelijk want je kan zonder erbij na te denken op het moment dat je een uitgave gaat doen, uitgeven wat je wilt. Dit proces herhaalt zich dus elke keer als je wat gaat kopen. Maar na elke aankoop heb je een hogere schuld. Die schuld moet je aan het eind van de maand terugbetalen aan de creditcardmaatschappij. Het moet niet eens, want je kan uitgesteld betalen. Dus bijvoorbeeld een deel van je uitstaande schuld kan je op een later tijdstip terugbetalen en later kom je er pas achter dat je een enorme hoge boeterente van minimaal 14% moet bijbetalen. Je zal snappen dat je door een creditcard te gebruiken steeds dieper in de schulden terecht gaat komen. Want ook al je andere uitgaven gaan gewoon door. Kan je die straks nog wel betalen?

De debitcard is de oplossing voor al je internetaankopen

De debitcard heeft zoals gezegd Mastercard als betaalmethode en zorgt ervoor dat al je aankopen zijn verzekerd. Dus je kan in elke webshop een bestelling plaatsen en deze bestelling morgen al in huis hebben.
Bovendien kan je met een debticard alleen maar uitgeven wat je hebt. Hierdoor voorkom je dat je in de schulden terecht gaat komen. En je kan overal je actuele saldo inzien en ook al je financiële transacties bekijken met je smartphone.
Reden genoeg om nu de debitcard aan te vragen>>>

Reacties
Categorieën