Betaalmethodes in winkels zijn nadelig voor ouderen en andere kwetsbare groepen
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Betaalmethodes in winkels zijn nadelig voor ouderen en andere kwetsbare groepen

0

De Nederlandse bank is van mening dat de vermindering van de cashloze betalingen in winkels nadelig kan zijn voor ouderen en andere kwetsbare groepen. Als je al wat ouder bent of bijvoorbeeld als vluchteling net in Nederland bent, of laag opgeleid bent dan kan het moeilijk zijn om te wennen aan de verandering, bijvoorbeeld van het contactloze betalen. Het kan ook zo zijn dat je liever geen betaalkaart wil gebruiken omdat je het niet gewend bent of omdat je denkt dat het niet veilig is.

Wat is een creditcard?

Een creditcard is een betaalkaart waarbij je alle aankopen op krediet koopt. Het is een betaalkaart waarmee je vrijwel overal af kan rekenen. Omdat je met een creditcard geld leent kan je op het moment dat je iets aan wil kopen dat ook daadwerkelijk doen. Je onderzoekt op dat moment niet of je voldoende geld ter beschikking hebt. In deze context kan je concluderen dat een creditcard niet veilig genoeg is.

De debitcard is wel veilig

Omdat je met een debitcard geen geld leent, maar alleen je eigen geld kan gebruiken om een aankoop te doen is debitcard een bijzonder veilig betaalmiddel. Vergelijk daarom nu eerst de debitcards, voordat je gaat bestellen.

Reacties
Categorie├źn