arrow_drop_up arrow_drop_down

Autoverhuurbedrijven zijn niet altijd duidelijk over de afrekenmethode

Vandaag kreeg ik een bericht van Martin, een van mijn bezoekers, over de hoogte van de borg en de mogeljkheid om met Mastercard af te rekenen bij het autoverhuurbedrijf Cartrawler.
De persoon in kwestie heeft via Ryanair een auto gehuurd bij Cartrawler. Dit verhuurbedrijf besteed het vervolgens weer uit aan Goldcar, die vervolgens de huurauto op het vliegveld aflevert.
Als je kijkt op de website van Goldcar, dan zie je dat er met Mastercard afgerekend kan worden.
Dit betekent dat je zowel met een creditcard als met een debitcard af kan rekenen. Als je later de bevestiging van het autoverhuurbedrijf krijgt, is het nog niet helemaal duidelijk hoe je ter plekke af kan rekenen. Er woprdt gesproken over een creditcard. Als je voorwaarden er op naslaat dan mag dat ook een prepaid kaart zijn, dus een debitcard. En wat me ook nogal verbaasde is dat de borg €1.100,- bedraagt. Dit bedrag is buiten alle proporties. Normaal gesproken is de borg ongeveer €150,-
Dus ik adviseer je om heel voorzichtig te zijn voordat je met dit autoverhuurbedrijf in zee gaat. Zie ook de 281 reviews

Hoe werkt de borg bij autohuur?

Als je een auto huurt dan behoort er een borg van ongeveer €150,- op je debitcard in mindering gebracht en als je de auto terugbrengt dan wordt de borg weer gerestitueerd. Dit is een zekerheid voor het autoverhuurbedrijf dat je de huurauto netjes terugbrengt en de auto weer voltankt met brandstof.

Auto huren in Spanje

Een goed autoverhuurbedrijf in Spanje is volgens Sanna Kalkhoven Holacarrent. Zij gaat regelmatig op reis naar Spanje en is enorm te spreken over het autoverhuurbedrijf en rekent af met de debitcard, wat geen enkel probleem is.

Het boeken van je apartement

De huurauto neem je mee vanaf het vliegveld, bijvoorbeeld van Alicante of Malaga en deze brengt je veilig naar je appartement, wat je uiteraard ook met de debitcard hebt geboekt. Zie het testimonial van Sanna Kalkhoven voor meer informatie.

Reactie plaatsen