Armoedekans bij vrouwen het grootst
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Armoedekans bij vrouwen het grootst

0

Een artikel van de Nos trok mijn aandacht. het betreft vrouwen met kinderen. Onderzocht door het sociaal cultureel planbureau is dat ze gemiddeld minder uren werken dan alleenstaande vrouwen. Dat maakt de kans groter dat juist die doelgroep in de armoede terecht kan komen.
Als voorbeeld haal ik uit het onderzoek dat vrouwen tussen de 25 en de 49 jaar gemiddeld minder werken dan hun man.

Vrouwen met kinderen

Uit bovengenoemd onderzoek is gebleken dat juist vrouwen met kinderen veel minder werken dan hun echtgenoot. Het inkomen van de vrouw wordt als extraatje gezien. Om bijvoorbeeld een dagje met het gezin naar het pretpark toe te gaan. De vraag is of jij je uitgaven van tevoren zorgvuldig overdenkt.. Neem je broodjes mee of ga je ter plekke in een restaurant eten? Dat kan als je dat een paar keer per jaar doet aardig oplopen.
Belangrijk is natuurlijk ook of je echtgenoot een goed inkomen heeft. Het verschilt altijd per situatie.
Zorgvuldig plannen van je uitgaven is enorm belangrijk.
Ik adviseer je om bewust(er) met je geld om te gaan en de debitcard daarbij in te zetten als belangrijk hulpmiddel.

Waarom zou je de debitcard gebruiken?

Het is goed om de debitcard te gebruiken, omdat het een vooraf oplaadbare creditcard is. Dit betekent dat je eerst geld op de kaart moet storten voordat je jouw eigen geld uit kan geven. Een debitcard is een leningloze credicard. Je leent dus geen geld, zoals bij een creditcard, maar hebt wel dezelfde mogelijkheden als die van de creditcard.

Hoe voorkom je schulden?

Schulden kan je voorkomen door geen creditcard (meer) te gebruiken. Met een creditcard leen je geld en door vaker je creditcard te gebruiken lopen je schulden alleen maar op.

Waarom je beter geen pinpas kan gebruiken

Het gebruiken van een pinpas is een beetje vergelijkbaar. Je geeft elke keer weer onbewust je geld uit. Dit komt omdat je heel makkelijk met je pinpas af kan rekenen. Op het moment dat je een pinbetaling doet, heb je geen idee wat er op je bankrekening staat. En aangezien je pinpas aan je reguliere bankrekening is gekoppeld, is het af te raden om je pinpas nog langer te gebruiken. Voor je het weet sta je rood en wordt je bankrekening geblokkeerd.

Hoe moet ik mijn vaste lasten betalen?

Ja, dat is een groot probleem. Het betalen van je vaste lasten kunnen inderdaad een probleem zijn. Je hebt immers veel te veel geld uitgegeven door zonder na te denken met je pinpas of creditcard je betalingen te verrichten.
Beter had je de debitcard kunnen gebruiken.

Reacties
Categorie├źn