Zijn itunes cadeaukaarten wel slim om aan te schaffen?

Ik merk dat nog steeds veel mensen voor hun minderjarige kinderen een Itunes giftkaart ophalen bij een supermarkt. Je moet niet vergeten, dat je je kind hiermee teleur kan stellen, omdat het spel wat hij/zij graag wil spelen net iets duurder is dan het tegoed dat op die giftkaart staat vermeld.
Zoals ik je al eerder heb verteld kan je een debitcard aan je kind cadeau geven en dan heeft je kind een bijzonder interessant financieel product in handen. Gelijktijdig voldoe jij aan het criterium van verstandige ouder, en kan je kind later als hij/zij groot is, trots op je zijn dat je kind in de volwassenwereld goed met geld om kan gaan en niet snel in de schulden terecht gaat komen.

Wat voor giftcards heb je nog meer en is het slim om die aan te schaffen?

Zo heb je ook nog giftcards, oftewel in het Nederlands cadeaukaarten die je op de gekste plekken aan kan schaffen. Je kan denken aan:

  • Playstation network card
  • Xbox
  • Spotify
  • Nationale bioscoopbon
  • Jumbo cadeaukaart
  • En zo zijn er natuurlijk nog veel meer giftcards, maar voor de meeste geldt dat je er de deur voor uit moet. En dat het veel handiger is om het online vanachter je pc te regelen met de veelzijdige debitcard.

    Geef een debitcard aan je kind cadeau

    Zoals je weet ben ik er een groot voorstander van dat jij je kind op jonge leeftijd goed om leert gaan met geld, maar misschien heb jij het van je ouders ook niet geleerd en heb je geen idee hoe je je geldzaken goed kan regelen. Ik kan je zeggen dat het voeren van een goede administratie van groot belang is om je uitgaven voor 100% te kunnen zien en dat de debitcard ook voor jou een uitstekend redmiddel is om nooit meer in de schulden te belanden.

    Met de debitcard gaat er een wereld voor je open

    Bij het schrijven van deze blog ga ik er vanuit dat je al een tijdje twijfelt of een debitcard wat voor je is en ik zal je uitgebreid uitleggen wat je allemaal met een debitcard kan gaan doen. zodat je ontdekt of de debitcard voor jou interessant is om aan te schaffen.

    Je online aankopen doe je makkelijk met de debitcard

    Steeds meer en regelmatiger kopen we onze spulletjes op internet. Of het nou op Marktplaats, of Ebay is of bij Bol.com of Amazon of een andere webshop, het maakt niet uit, voor de debitcard is het allemaal eender. Je stort geld op je debitcard via de handige App en het is geregeld. Je kan het thuis vanachter je PC of MAC doen, maar ook met je Smartphone of Iphone als je onderweg bent. Met de handige App heb je het voor 100% onder controle en hoef je je nooit meer zorgen te maken of je wel geld genoeg hebt om die leuke aankoop te doen.

    Ook contracten kan je afsluiten via internet. Denk maar aan Netflix, dit is een Amerikaans bedrijf, maar het maakt voor de debitcard helemaal niet uit waar een bedrijf gevestigd is. Overal kan je betalen met de debitcard.
    Ook maakt het voor de debitcard niet uit of je nou een eenmalige betaling wil gaan doen of dat er automatisch een bedrag van je debitcard afgeschreven gaat worden. Met de Viabuy debitcard is het allemaal mogelijk en als jij weet hoe het werkt dan kan je het aan je minderjarige kind uit gaan leggen en bijvoorbeeld zijn/haar zakgeld op de debitcard storten. zo leer je je kind op zeer jonge leeftijd al vertrouwd worden met de digtiale (betaal)revolutie.

    Om mijn verhaal te vervolgen wil ik het met je hebben over of je de debitcard ook offline kan gebruiken, zoals in supermarkten, benzinestations, in restaurants en op tolwegen.
    Ja, je kan de debitcard overal gebruiken waar je onderweg maar af wil rekenen. Ook voor een avondje uit in de bioscoop of het theater bijvoorbeeld reken je af met de debitcard. Maar ook voor het van tevoren reserveren van tickets

    Kan ik echt afrekenen in een supermarkt

    Mij bereikt vaak de vraag of je echt af kan rekenen in supermarkten? Het is zo dat nog niet alle supermarkten beschikken over het Mastercard of Visacard betaalsysteem. Zolang reken je contactloos af via het Maestro netwerk met je debitcard. Geen enkel probleem! Het is altijd nog beter dan dat je geld pint en minder inzicht hebt in je uitgavepatroon.

    Waarom is het beter om niet te pinnen?

    Het is beter om niet te pinnen omdat je door veel te pinnen vergeet om die uitgaves direct na het pinnen te noteren ( zie je het al voor je die lange rij met mensen achter je, die wachten tot je eindelijk je uitgave genoteerd hebt?), doe je dat niet dan ben je het als je eenmaal thuis bent toch alweer vergeten.

    Overzie je met een debitcard je uitgaven wel?

    Ja, met een debitcard die je overigens kan gebruiken alsof het een creditcard is (zometeen meer hierover) overzie je je uitgaven wel, dit komt omdat je eerst geld op de debitcard moet storten voordat je er een betaling mee kan doen. Zo ga je ook veel bewuster met je geld om en behoren impulsaankopen ook meteen tot het verleden.
    Bovendien heb je dankzij de handige App 100% inzicht in je geld.

    Zoals beloofd gaan we het nu over de creditcard hebben

    De creditcard is een betaalmiddel waarmee al heel wat mensen in de financiële problemen terecht zijn gekomen. Hoe komt dat? Dat komt omdat je door een creditcard te gebruiken geld leent en elke keer als je een uitgave met je creditcard doet dan wordt je schuld groter. Met het enorme grote risico dat je aan het eind van de maand ook je andere rekeningen niet meer tijdig kan voldoen. En weet goed dat je door het niet tijdig van je creditcardafrekening te betalen, omdat je het niet kan, of omdat je het vergeet, je een boeterente van minimaal 12% aan je broek krijgt. Het moge duidelijk zijn dat ik de creditcard afraad en je zeg: ga voor de debitcard.
    Met een debitcard heb je dezelfde mgelijkheden als bij een creditcard. Met het enorme grote voordeel dat je geen geld leent en nimmer in de schulden terecht gaat komen.
    Je geeft met de debitcard alleen maar uit wat je hebt en je loopt ook niet het risico dat je minderjarige kind jouw creditcard koppelt aan gameaccounts, waar jij pas achterkomt als je de rekening gepresenteerd krijgt.
    Met een debitcard kan je dit op een veel slimmere manier regelen.
    Ik hoop je zo wat meer inzicht te hebben gegeven waarom de debitcard het ideaalste betaalmiddel is dat er bestaat.