Zijn de mogelijkheden van debitcards net zo uitgebreid als die van creditcards?

Zijn de mogelijkheden van debitcards net zo uitgebreid als die van creditcards?

Nu we vandaag het nieuws ontvingen uit Duitsland, dat de economie weer in een recessie terecht is gekomen, wordt het tijd dat we ons af gaan vragen of het goed is om een creditcard te gebruiken of dat het wijzer is om een debitcard in gebruik te nemen.
In deze blog zal ik de verschillen tussen een debitcard en een creditcard bespreken. Zowel qua opwaarderen versus op krediet kopen, maar ook zal ik het hebben over de dekkingen van de verschillende kaarten. Met andere woorden: kan je met de debitcard of de creditcard bepaalde zaken meeverzekeren?

Mastercard, Visacard en Amex

Er zijn betaalkaarten van Mastercard, Visacard en Amex. In deze ondernemingen gaat zeer veel geld om. Welke betaalkaart je wil gebruiken hangt van je persoonlijke voorkeur af. In wezen maakt het niet uit, met al deze kaarten kan je wereldwijd betalen. Een enorm belangrijk verschil tussen debitcards en creditcards is of je van tevoren op wil waarderen of op de pof wil kopen.
Op de pof kopen gebeurde vroeger bij kleine winkels, nog ver voordat de supermarkten er waren. De klant zei toen vaak, schrijf je het even voor me op? Ik reken de volgende keer wel af. Maar of die klant terugkwam om te betalen, kon je als winkelier nooit zeker weten.
Vandaag de dag noemen we op de pof kopen, op krediet kopen. Dat is mogelijk met een creditcard. Een creditcard is een lening met een zeker krediet. Dit krediet ligt doorgaans tussen de €2.500,- en de €5.000,- per maand.

Je neemt een groot risico

Door zoveel geld te lenen neem je risico. Je komt in een winkel, of speelt een game op internet, en hoeft niet meer na te denken. Je creditcardgegevens staan toch al in je gameaccount en in die winkel reken je simpelweg met je creditcard af. Vaak realiseer je je niet of je voldoende geld hebt om het gewenste product aan te schaffen.

Wanneer komt de afrekening?

Doorgaans ontvang je aan het eind van de maand de afrekening van je creditcardmaatschappij. Heb je rekening gehouden met je andere betalingen, die automatisch van je bankrekening af worden geschreven? Heb je nog wel geld over om boodschappen te doen, nadat je de rekening van de creditcardmaatschappij hebt betaald?

Hou jij je administratie goed bij?

Wat al je uitgaves betreft, zal je elk moment notities moeten maken van wat je uitgeeft. Met een creditcard is dat nogal ingewikkeld. Meestal vergeet je dat te noteren, omdat je meer dingen aan je hoofd hebt. Een debitcard zou een uitstekende oplossing voor je kunnen zijn. Met een debitcard leen je immers geen geld, maar waardeer je de kaart eerst op en daarna ga je ermee betalen. Eerder is onmogelijk.

De gebruiksmogelijkheden

De gebruiksmogelijkheden tussen debitcards en creditcards zijn gelijk. Wat je met een creditcard kan, kan je dus ook met een debitcard. Wereldwijd afrekenen via het Mastercard- ,Visacard- , of het American Express netwerk. Het maakt niet uit, via al die netwerken wordt je betaling supersnel verwerkt.

Medische kosten

Of je een eventuele vergoeding in de medische kosten via je betaalkaart wil regelen, hangt af van, hoe je verzekerd bent tegen ziektekosten, en uiteraard hangt het ook af van je persoonlijke situatie.
We zijn allemaal via de basisverzekering verzekerd tegen zorgkosten en je weet, als je de voorwaarden goed hebt doorgenomen, wat er exact onder de basisverzekering valt en dat eerst je eigen risico betaald moet worden, als je aanspraak maakt op de vergoeding uit de basisverzekering.
Tevens kan het zo zijn, dat je aanvullend verzekerd bent. Hangt natuurlijk af van waar je denkt een vergoeding voor nodig te hebben.
Nu kom ik op het punt dat medische kosten in het buitenland hoger kunnen uitvallen, dan medische kosten in eigen land. Dit heeft te maken dat er in het buitenland andere tarieven gehanteerd worden, dan in het land waar je woont. Deze kosten worden dus gedekt door uitgebreide zorgkostenverzekeringen, maar ook door een goede reisverzekering.

Reisverzekering met dekking geneeskundige kosten

Er zijn aparte reisverzekeringen beschikbaar, waarmee eventuele medische kosten in het buitenland vergoed worden.
Ben je goed aanvullend verzekerd bij je ziektekostenverzekeraar, dan heb je zo’n aanvullende dekking niet nodig. Maar het kan ook zo zijn dat je dat liever via je debitcard geregeld wil hebben. Dat is natuurlijk mogelijk. Uiteraard hangt daar ook een prijskaartje aan.
Voor meer informatie klik je hier>>>

Reactie plaatsen