Waar kan je de debitcard aan koppelen?

Net zoals een creditcard, kan je een debitcard koppelen aan allerlei internetaccounts, zoals bijvoorbeeld gameaccounts. Tijdens een spel kan je zo fanatiek worden dat je er niet meer aan denkt hoeveel het je gaat kosten. Soms zijn er extra levels te koop of extra speeltijd.
Bij een creditcard kan er, zonder dat je het in de gaten hebt, heel veel geld van je kaart afgeschreven worden. Een creditcard is dus een risicovol betaalmiddel.
Interessant is dat er met een debitcard niet meer afgeschreven kan worden dan wat er op je debitcard is gestort.

Wat is een account?

Omdat niet iedereen weet wat een account is, zal ik het hier eerst uitleggen. Een (internet) account is een overeenkomst tussen een persoon en een bedrijf.
Als je bijvoorbeeld spelletjes wil spelen op internet welke geld kosten, zal je een aantal persoonlijke gegevens, maar ook een aantal financiële gegevens in moeten vullen, voordat je kan gaan spelen.
Enerzijds kan er betaald worden voor spellen die je, als je afgerekend hebt, eerst moet downloaden (het spel wordt digitaal naar je verzonden) op je computer, tablet of telefoon, anderzijds kan je games op internet spelen zonder dat je de data hoeft op te halen.

De risico’s van het internet

Op internet kan je aankopen doen bij Google, Apple, Playstation, maar ook bij webshops. Als je betaalkaart is gekoppeld aan welk account dan ook, kan je ermee betalen en zolang als je dat account niet verwijdert, blijft het aktief. Dat wil zeggen: er kunnen oneindig bedragen van je betaalkaart afgeschreven worden. Als je een spel activeert, kan de financiële teller al gaan lopen.
Je begrijpt waarschijnlijk wel, dat het ongemerkt heel hard kan gaan. Als je lekker wil ontspannen met een leuk spel, dan denk je vaak niet aan het geld dat ermee gemoeid is.
Ook is gebleken dat (minderjarige) kinderen vaak de creditcard van hun ouders gebruiken. Erg vervelend als je daar aan het eind van de maand pas achterkomt, als je die hoge rekening van je creditcardmaatschappij ontvangt.
Je kinderen hebben enorm genoten van de games die ze speelden, maar helaas kost het wel erg veel geld. Heb je dat geld wel? En kan al je andere betalingen nog wel op tijd voldoen?

Had je dit kunnen voorkomen?

Ja, met de debitcard kan je dit voorkomen. Dit komt omdat je eerst geld op de debitcard stort, voordat je het uit kan geven.
Op het moment dat er een aankoop op internet of daarbuiten gedaan wordt, vindt er een blokkade plaats door het debitcardsysteem, voordat je saldo onder 0 komt.
Je kan met een debitcard niet rood komen te staan. Als je saldo op de kaart €0,- is dan houdt het op. Je kan er voor kiezen om opnieuw geld op je kaart te storten, maar denk na of je dit geld werkelijk kunt missen.

Een 100% veilig betaalmiddel

Het is duidelijk dat de debitcard een 100% veilig betaalmiddel is. Je hebt de volledige controle over je geldzaken met de debitcard.
Het is een betaalmiddel waarmee je leven een stuk comfortabeler kan zijn.
Daarom heb ik gemeend om in dit artikel meer voordelen en mogelijkheden van de debitcard te belichten.

Je wil op vakantie

Als je op vakantie wil, dan ga je de reis eerst goed voorbereiden. Daar komt de debitcard goed bij van pas. Meestal heb je voor het boeken van een vakantiereis een creditcard nodig. Maar die wil je niet, omdat je dan de controle over je geldzaken kwijtraakt. Gelukkig kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Je hebt de voordelen van een creditcard, en niet de nadelen. Dus je gaat je vakantiereis reserveren met de debitcard.

Het huren van een auto in binnen- en buitenland

Een veel gestelde vraag is of je met een debitcard een auto kan huren en het antwoord is Ja. Omdat een debitcard een vooraf oplaadbare creditcard is, kan je de debitcard gebruiken alsof je een creditcard in handen hebt en er inderdaad een auto mee huren.
Je kan de reservering van tevoren op internet doen, maar ook ter plekke kan je de auto reserveren en direct instappen om je vakantiereis te vervolgen.

Hoe je afrekent op internet

Aangezien lang niet iedereen precies weet hoe het werkt, leg ik het hier nog even uit.
Overal op internet waar je een betaling moet doen, wordt veelal om een creditcard gevraagd. Hier kan je ook het 16-cijferige debitcardnummer en de 3-cijferige csv code invullen.
Je vindt dit onder Mastercard Creditcard.
Uiteraard geldt dit ook voor elk account wat je aan wil maken. Hierbij kan je denken aan Netflix accounts, betaalde you tube video’s, Spotify of Deezer, om er maar even enkele te noemen. De mogelijkheden op internet zijn natuurlijk legio.
En omdat je op internet veel voor je kiezen krijgt, is het heel erg belangrijk om aan het geld te blijven denken dat het kost. En zoals gezegd helpt de debitcard je daarbij. Je kan niet meer geld uitgeven dan je hebt. Als het saldo van je debitcard op 0 staat. Dat moet je toch echt weer na gaan denken of je nog meer geld op de kaart wil of kan gaan zetten.
Denk ook aan je verplichte uitgaves, die elke maand terugkomen.

De mogelijkheden van de debitcards verschillen enorm

Er zijn debitcards zoals de N26 Black debitcard waar een reis- en aankoopverzekering bij is inbegrepen en debitcards die dat niet hebben, maar die hebben dan weer veel meer opwaardeermogelijkheden. Dit kan er handig zijn als je in verre gebieden bent, waar je niet de beschikking hebt over de meest gangbare betaalmethodes.
Dichterbij heb je iDEAL voor Nederland, Bancontact voor België en Sofort voor Duitsland. Het voert te ver om alle betaalmethodes hier te noemen. Viabuy blinkt hier in uit.
Ik kan me voorstellen dat je nu de mogelijkheden van de beste debitcards wil gaan vergelijken>>>