arrow_drop_up arrow_drop_down

Veilig een auto huren doe je met de debitcard

Omdat er bij een debitcard nooit meer geld afgeschreven kan worden dan bij een creditcard, heb je zelf de regie over je financiƫn. Bij een creditcard daarentegen kan er veel meer geld worden afgeschreven. Dit komt door de hoogte van je krediet. Dit is het geleende bedrag waar je elke maand bij een creditcard over beschikt.
Het moge duidelijk zijn dat je bij een creditcard geld leent en dat je bij een debitcard eerst je eigen geld op de kaart moet storten alvorens het autoverhuurbedrijf de borg tijdeijk van je debitcardsaldo in kan houden. Je bepaalt zelf hoeveel geld je op je debitcard stort, alvorens er geld op ingehouden of mee afgerekend kan worden.
Hieruit blijkt dat je er verstandig aan doet om een auto te huren zonder creditcard.

Hoe werkt het huren van een auto precies?

Eerst moet je weten dat elk autoverhuurbedrijf andere regels hanteert. Ook de hoogte van de borg kan verschillen. Informeer van tevoren dus goed bij het autoverhuurbedrijf of sla de voorwaarden op internet er op na. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Oppassen voor addertjes onder het gras

Volgens een recent artikel van de volkskrant is het oppassen geblazen als je met een huurauto op reis wil gaan.
Volgens het artikel van de volkskrant dienden ruim 20% autohuurders een klacht in bij een autoverhuurbedrijf. Hadden zij de kleine lettertjes wel goed gelezen?
Ook schijnt het dat de consumentenbond en de toezichthouder ACM klachten van autohuurders tegen komen. Reden genoeg om een auto te huren met de veilige debitcard.

Onverwachtse kosten bij autohuur

Als je op het vliegveld een auto huurt, komt het vaak voor dat er onverwachtse kosten in rekening worden gebracht. Ook hier kan je beter de debitcard inzetten. Stel dat er onverwachtse kosten in rekening gebracht worden en jij hebt zorgvuldig berekend hoeveel geld er op je debitcard moet staan voor het huren van de besproken huurauto, dan hoef je er financieel niet bij in te schieten. Als er niet voldoende saldo op je debitcard staat dan kan je altijd nog het huren van de huurauto niet door laten gaan. De keus is aan jou, wat je ermee doet. Je kan ook ter plekke met de Viabuy debitcard via het aan de kaart gekoppelde IBAN bankrekeningnummer binnen enkele minuten geld op je debitcard bijboeken en alsnog je reis vervolgen.

Belabberd imago van autoverhuurbedrijven

Uit het artikel van de Volkskrant blijkt namelijk dat autoverhuurbedrijven met een belabberd imago kampen.
Voorwaarden en kosten voor autohuur zouden veel transparanter moeten zijn. Wij van Mijndebitcard.nl zijn bereid om je van een goed advies te voorzien, zodat je ontspannen op reis kan gaan. Het is toch vervelend als je voor onverwachtse kosten inzake autohuur komt te staan.

Huur niet bij kleinere lokale autoverhuurbedrijven

Er is gebleken dat vooral kleine lokale autoverhuurbedrijven zich niet houden aan de Europese regelgeving. Beter kan je een autoverhuurcontract afsluiten bij de grote autoverhuurbedrijven. Zo loop je minder kans op teleurstellingen.

Autoverhuurbedrijven van tevoren vergelijken

Je doet er verstandig aan om autoverhuurbedrijven van tevoren te vergelijken op prijs, voorwaarden en het eigen risico. In het eigen risico kunnen flinke verschillen zitten. Ook kan je het eigen risico afkopen. En let goed op dat je bij het autoverhuurbedrijf niet iets afsluit wat al bij je reisverzekering zit ingesloten.

Zoek het goedkoopste autoverhuurbedrijf

Door zo vroeg mogelijk te boeken kan je flinke kortingen pakken. Dus als je bijvoorbeeld in December je vakantie gaat plannen. Kijk dan ook zorgvuldig met welk autoverhuurbedrijf je in zee wil gaan.

Let op de regels voor bestuurders bij huurauto’s

Autoverhuurbedrijven hanteren specifieke regels voor bestuurders. Dit verschilt per autoverhuurbedrijf, maar ook per land. In bepaalde gevallen moet je 21 jaar zijn, in andere gevallen 25. Ook kan het aantal schadvrije jaren meetellen. Ook kan het zijn dat je als nog niet zo lang je rijbewijs hebt, meer huurpremie moet betalen.

Hoe krijg je de huurauto mee?

Voordat je de huurauto meeneemt, doe je er verstandig aan om de auto goed te inspecteren. Loop rond de auto en kijk goed of er geen krasjes opzitten, om maar iets te noemen wat al heel veel autohuurders tijdens hun vakantie is overkomen.

Een vrijwaringsbewijs

Wat veel mensen niet weten is dat je bij het inleveren van de auto om een vrijwaringsbewijs kan vragen. Dit betekent dat jij de huurauto in goede staat ingeleverd hebt. Let op dat er op het vrijwaringsbewijs een stempel en handtekening staat, anders is deze niet geldig.

Verschil van mening tijdens de autoverhuurperiode

Als je tijdens de autoverhuurperiode een verschil van mening hebt, probeer er dan ter plekke met de verhuurder uit te komen. Dit is altijd makkelijker dan als je weer terug bent in je eigen land.

Een debitcard is veiliger dan een creditcard

Zoals gezegd is een debitcard veiliger dan een creditcard. Dat komt omdat je met de debitcard zelf de regie hebt over je betalingen. Omdat er meer debitcards verkrijgbaar zijn adviseer ik je om eerst de debitcards met elkaar te gaan vergelijken, alvorens je gaat bestellen.

Reactie plaatsen