De debitcard na je vakantie

Als je weer thuis bent gekomen, na je vakantie, ontdek je achteraf dat je toch meer hebt uitgegeven dan aanvankelijk de bedoeling was. Hoewel je het niet van plan was, heb je ook nog meer souvenirtjes meegenomen dan dat je in je hoofd had.Het reisje, dat niet zo duur was, werd uiteindelijk wel duur, omdat je ook nog wat kostbare excursies tijdens je reis had bijgeboekt. Je had dit van tevoren niet gepland. Het overkwam je. Tijdens je vakantie ben je soms niet zo bewust met je geld bezig, gewoon omdat je er domweg niet aan denkt. Je wil lekker genieten en je even niet met je geldzaken bezig houden. Je denkt ach dat zie ik wel als ik terug ben. Dan is het vroeg genoeg om je financiën op een rijtje te zetten en te kijken hoe je er dan financieel voor staat. Een en ander is afhankelijk van hoe je afrekent. Pin je van tevoren geld in Nederland voor je op vakantie gaat, of pin je in het buitenland bij?
Misschien gebruik je wel een creditcard. Met alle nadelen daarvan.

De valkuil van een creditcard

Met een creditcard is het lastig. Je kan met je partner afspreken hoeveel je uit wil gaan geven., Helaas kan je geld er alsnog te snel uitgaan wanneer je gebruik maakt van een creditcard. Het zit namelijk zo: door een creditcard te gebruiken leen je geld.  Doorgaans heb je een krediet van zo tussen de €2500,- en de €5.000,- Op het moment dat je een uitgave doet met je creditcard kan je uitgeven wat je wil.. Tenminste zo lijkt het. Dit komt omdat je kaart de betaling verwerkt totdat je over die €5000,- (per maand) heen zit. Maar als je dan later de afrekening van je bank of van je creditcardmaatschappij krijgt dan schrik je enorm. Je niet realiserende dat je zoveel had uitgegeven op je creditcard. Hoe ga je de opgebouwde schuld terugbetalen? Heb je voldoende geld op je rekening staan? Het kan je overkomen dat je niet eens meer aan je normale betalingsverplichtingen kan voldoen. Zo kan het van kwaad naar erger gaan. Totdat je in de schuldsanering terecht komt en naar de voedselbank gaat.

De belangrijkste voordelen van de debitcard

Door een debitcard te gebruiken leen je geen geld, maar stort je je eigen geld op de kaart, alvorens ermee af te kunnen rekenen. Zo ga je bewust met je geld om. Je plant de uitgaves zeer zorgvuldig.
Op termijn gaat dit je dus alleen maar heel veel financieel voordeel opleveren.

Op vakantie met een debitcard biedt veel voordeel

Als je een debitcard gebruikt, hoef je niet bang te zijn voor financiële tegenvallers. Een debitcard is zoals eerder aangegeven een vooraf oplaadbare creditcard. Je zet precies dat bedrag erop, dat je wil (en kan) uitgeven. Achteraf krijg je geen schokkende afrekening te zien, omdat je betaald hebt met geld dat al op de kaart stond.

Debitcard gebruiken na de vakantie?

Als je terugkomt van vakantie, blijf je natuurlijk bewust met je geld om gaan. Al was het maar om te sparen voor je volgende vakantie.
Dan kan je de debitcard gebruiken voor het volgende:

  • Snel op weg na je vliegreis met een huurauto
  • Genieten van Pathé thuis
  • Shoppen bij je favoriete webwinkel, zoals Aliexpress of Bol
  • Games spelen op het internet
  • Afrekenen in restaurant en hotel
  • Voetbalkaartjes of concertkaartjes online bestellen
  • Abonnementen afsluiten
  • Je kaart koppelen aan Paypal
  • En nog veel meer

Debitcards vergelijken

Veel van mijn klanten willen, voordat ze een debitcard aan gaan schaffen, eerst de mogelijkheden van de verschillende debitcards met elkaar vergelijken. Dit omdat er grote verschillen zitten in prijzen en mogelijkheden. Klik daarom hier om te vergelijken.

Is het moeilijk om aan een debitcard te komen?

Nee, het is juist heel makkelijk om aan een debticard te komen. Iedereen komt in aanmerking. Je hoeft geen financiële gegevens te overleggen. Ook doet het er niet toe of je bij het BKR genoteerd staat. Anders gezegd: het is goed om een debitcard aan te schaffen.

Reactie plaatsen