Debitcard
Debitcard
0

Goede of slechte economie, het is een golfbeweging

0

Opnieuw was in het nieuws te lezen dat het goed gaat met de economie. Gelukkig! De economische crisis lijkt voorbij te zijn. Deze nieuwsmeldingen hebben over het algemeen het gevolg, dat we weer makkelijker geld uit gaan geven. Zo zullen we met zijn allen de economie een extra financiële injectie te geven.

Het is best apart, dat veel Nederlanders op nieuwsberichten reageren door wel of geen geld uit te geven.
Toen we steeds berichten hoorden over de slechte economische situatie, de hoge werkloosheid en de dalende lonen, gaven mensen steeds minder geld uit.
Ook de mensen die wel voldoende inkomsten hadden, en wel een goede baan. Het gevolg was enorm: doordat er minder aangeschaft werd, kwamen er meer bedrijven in de problemen. Er gingen meer bedrijven failliet, dus kwamen er meer mensen werkloos thuis. Hierdoor hadden zij ook minder inkomsten, konden dus minder kopen en zo ontstond het sneeuwbaleffect. Vervolgens kwam de huizenmarkt muurvast te zitten: met een onzekere toekomst ga je geen huis kopen. Hierdoor waren er minder aannemers nodig, minder stoffeerders, hadden de bouwmarkten minder omzet… en weer kwamen er mensen zonder werk te zitten.
Op een bepaald moment riep premier Rutte op om vooral weer huizen te gaan kopen, en nieuwe auto’s. Dit was een beetje onhandig gekozen, maar de gedachte erachter klopte wel. Hij probeerde de negatieve spiraal te doorbreken, al had ie het misschien iets anders kunnen formuleren.

Maar nu gaat het weer goed met de economie! Dat is goed te merken: De huizenmarkt loopt weer storm, er wordt zelfs boven de vraagprijs geboden. Nog niet zo lang geleden moesten huizenverkopers juist zakken met de prijs.
Als je nu aannemers nodig hebt, dit zijn de werknemers die de crisis hebben overleefd, moet je soms een afspraak maken voor over een paar maanden. Doordat er minder bedrijven over zijn gebleven, en de huizenmarkt sneller aantrekt dan verwacht, hebben ze het enorm druk.
Je merkt ook aan de televisieprogramma’s dat er weer meer geld te besteden is: in plaats van alle programma’s over deurwaarders, bespaartips, en mensen bij de voedselbank, zie je nu veel meer programma’s over huizenjacht, woondecoraties en lifestyle.
Het is duidelijk dat de berichtgeving het koopgedrag van mensen beïnvloedt. Dit gebeurt vaak zonder eerst even goed na te denken hoe je er zelf financieel voorstaat. Het gaat niet altijd slecht, als het met anderen slecht gaat. Maar omgekeerd betekent een goede economie niet dat het met jou financieel goed gaat.
Bovendien kunnen situaties veranderen: Hoe gaat het over een jaar met het bedrijf waar je nu voor werkt? Je kan een betere functie krijgen, maar je zou ook ontslagen kunnen worden.

Hoe sta jij er over een tijdje financieel voor?

Je kan niet weten hoe je er over een tijdje financieel voorstaat. Er kan in je eigen situatie veel veranderen, waardoor je meer of juist minder geld te besteden hebt.Door eenzijdige berichtgeving over onze economie kan het beter gaan, maar ook opeens weer minder.
Misschien krijgen we onverwachts wel nieuwe verkiezingen, en kan de goede economie in Nederland opeens weer in elkaar klappen. Het is niet te hopen natuurlijk, maar het zou zomaar kunnen gebeuren.

Regeren is vooruit zien

De uitdrukking ‘Regeren is vooruitzien’ geldt niet alleen voor de politiek.
Ook voor jouw financiën is regeren inderdaad vooruitzien.
Het kan geen kwaad om verstandig met je geld om te gaan. Je weet tenslotte niet wat er boven je hoofd hangt. Je kan beter zorgen dat je geen schulden maakt, want je weet niet of je ze later kan aflossen. Het is verstandig om geld apart te zetten, voor onvoorziene omstandigheden.
Als je nu een goed salaris hebt, maar alles uitgeeft, kan je toch in de financiële problemen komen. Als je nu bewust met je geld omgaat, heb je er profijt van als het eventueel wat minder goed gaat.
De debitcard (een vooraf oplaadbare creditcard) kan je daarbij helpen.

Met de debitcard kies je voor zekerheid. Door deze kaart te gebruiken in plaats van een creditcard, ga je vanzelf al bewuster met je geld om. Je moet namelijk eerst geld op de debitcard storten voordat je het geld uit kan geven.
Op deze manier kan je nooit meer geld uitgeven dan je werkelijk bezit.
Als je een creditcard gebruikt, kan je ook geld uitgeven dat je niet hebt. Je betaalt de rekening achteraf, en als je dat niet kunt wordt het een lening tegen een hoge rente. Zolang je salaris hoog genoeg is, lukt het misschien nog wel om terug te betalen. Maar als er iets tegenzit, kom je met een hoge schuld te zitten. En voor je het weet begint de sneeuwbal te rollen, van schuld, minder kopen, bedrijven in de problemen, hogere werkloosheid…..
Laat het niet zo ver komen, en maak gebruik van een debitcard.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie>>>

Reacties
Categorieën