Debitcard
Debitcard
0

Debitcard: voornaam betaalmiddel bij een goede economie

0

Debitcard: een prepaid betaalmiddel heeft menigeen al uit een financiële crisis gehouden. In tijden van recessie, maar zeker ook in tijden waarvan je denkt dat het goed gaat met de economie en dus ook met het bedrijf waarvoor je werkt, weet je nooit zeker waar je aan toe bent. Ken je alle achtergronden en weet je zeker dat de directie van het bedrijf waar je voor werkt elke keer de juiste beslissingen neemt? Werk je voor een beursgenoteerd bedrijf?
Misschien geeft jouw werkgever straks wel een winstwaarschuwing af, wat betekent dat de winst flink tegen gaat vallen. Je vraagt je af of je salaris straks nog wel betaald kan worden. Misschien doet je werkgever wel onverstandige investeringen, of worden er minder producten verkocht. Geloof me er kan van alles misgaan bij een bedrijf.
En wat dacht je van onvoorziene uitgaven? Je auto wordt opeens afgekeurd, of je krijgt hoge ziektekosten die altijd onverwachts komen, of de opleiding van je kind valt een stuk duurder uit dan jij had kunnen voorzien. Ga er maar eens voor zitten, en denk na wat er allemaal mis kan gaan op financieel gebied. Het is niet leuk om te doen, maar wel verstandig om goed voorbereid te zijn op tegenslagen.

Omgaan met je geld in goede tijden en in slechte tijden

Het maakt helemaal niet uit of je weinig of veel geld hebt, of dat je tegen een financiële crisis aanloopt of niet. Het is altijd al een kwestie geweest van goed rentmeesterschap om verantwoord met je financiële middelen om te gaan. Als je eenmaal je geld hebt uitgegeven ben je het kwijt, en als je het later nodig hebt dan is er geen weg meer terug. Je moet nooit meer geld uitgeven dan je kan missen, het maakt niet uit in welke inkomensklasse je valt. Als je te makkelijk geld uitgeeft, loop je het risico om rood te staan bij de bank. Dit kost extra geld, waardoor je makkelijk iedere keer wat meer afzakt. Het gebruik van een debitcard kan dit voorkomen. Lees vooral verder…

Wanneer houd je de uitgaven overzichtelijk?

Stel je hebt (nog) geen debitcard, hoe houd je dan exact bij wat je uitgeeft met pinpas of creditcard? Zie je het voor je, dat je in de winkel waar je iets hebt gekocht even papier en pen (of mobiel) pakt, en noteert wat je net aan de kassa hebt afgerekend. Leuk als je bijvoorbeeld bij aan de kassa staat, en dat er een stuk of 6 ongeduldige mensen op je staan te wachten omdat jij je administratie staat bij te houden (staat te treuzelen in hun ogen). Je kan veel gemopper en boze gezichten verwachten, totdat je de winkel uit bent. Ik hoop dat je begrijpt dat het geen doen is om zo je uitgaven te administreren.
Wat doe je vervolgens als je thuiskomt? Zet je het dan meteen in een Excel bestandje of in een schrift? Doe je dat ook als je huisgenoten je aandacht opeisen? Je partner bijvoorbeeld, omdat je kind iets heeft uitgevreten op school. “Nee schat, ik moet eerst de PC opstarten en mijn uitgaven noteren”, daar wordt je partner niet vrolijk van.
Denk je dat het bijhouden van je administratie later wel komt? Denk je nou werkelijk dat je er elke keer nog aan denkt als je eerst iets anders gaat doen?

Is een prepaid betaalkaart niet veel makkelijker?

Velen zijn jou voorgegaan en hebben de beslissing genomen om vrolijk met een prepaid betaalkaart door het leven te gaan. Deze prepaid kaart is de debitcard. De debitcard is een krachtig betaalmiddel met de wonderlijke eigenschap dat je altijd eerst moet opwaarderen, dat kan heel simpel met Ideal. Nooit sta je meer te treuzelen bij de kassa van bijvoorbeeld nadat je hebt afgerekend.
Nooit meer boze gezichten van mensen die nare dingen tegen je zeggen. Geen geïrriteerde partner als je thuis komt en dat jij weer eens geen tijd voor je partner of gezin hebt. Je hebt namelijk al voordat je boodschappen ging doen je kaart opgewaardeerd. Je weet wat je te besteden hebt, en komt niet rood te staan door impulsieve extra uitgaven. Er zijn verschillende soorten debitcards, klik hier om te zien welke het beste bij je past.

Reacties
Categorieën