Revolut debitcard lijkt gratis

Regelmatig ontdek ik wel weer iets nieuws dat raakvlakken heeft met de debitcard. Nu is het een gratis Revolut account gekoppeld aan een Revolut debitcard.  Een gratis Service met inbegrip van een gratis debitcard lijkt het te zijn, maar dit is niet waar. Je betaalt soieso al €6,- aan verzendkosten en of er valutarisico’s om de hoek komen kijken zal in deze blog ter sprake worden gebracht.

Waarom lijkt het gratis?

Het lijkt gratis omdat je in kan loggen in Itunes. Maar je zal altijd nog de zogenaamde gratis Revolut kaart willen ontvangen, waarvan de verzendkosten €6,- bedragen.
Dit is alleen nog maar het begin en nu heb je al te maken met verborgen kosten. Zo’n revolut debitcard wil je toch niet?

Trage en zeer beperkte oplaadmogelijkheden

Als je geld op je Revolut debitcard wil storten dan duurt het 3-5 werkdagen voordat je tegoed op je kaart is bijgeschreven. Dit is veel langer dan bij de andere debitcards het geval is.

De reguliere bank berekent ook kosten

Zoals gezegd brengen de reguliere banken zoals Rabo, AbnAmro, ING en SNS hoge kosten voor het storten van bedragen van en naar de Revolut kaart in rekening, alvorens er een uitgave mee kan worden gedaan.
Je kan rekenen op ongeveer €5,- per storting/omwisseling. Je kan dit nalezen op het forum van de ING. Zie de quote “Nu de test: Ik heb $30,00 terug gestort van Revolut op mijn ING rekening. Bij de rekenkoers van ING kreeg ik €28,05 terug maar werden er wel €5 ING-kosten ingehouden”.
Op het moment van schrijven van de blog is de US$30 €25,50 waard. Je begrijpt dat je te maken kan krijgen met koersverschillen inzake vreemde valuta. In dit geval verlies je ongeveer €3 plus €5 aan bankkosten. Over 10 transacties kan het je al snel €80 kosten. Zonde van je geld.
Revolut schrijft in haar voorwaarden dat je in de App valuta gratis om kan wisselen voor wat betreft je eerste €5.000,- en dat het je daarna pas geld gaat kosten. Deze door Revolut verstrekte informatie is dus niet correct(zie het voorbeeld uit de praktijk hierboven).

Valutarisicio

Waar Revolut niet over schrijft op haar Engelse website en in hun voorwaarden is dat er sprake is van Valutarisico. dit risico is veel groter, met andere woorden: het kost veel meer geld dan de beperkte wisselkoersopslag waarvan sprake kan zijn bij banktransacties en/of bij debitcard- en creditcardtransacties.

iDEAL betalingen onmogelijk bij Revolut

Een vrij ernstige zaak is dat iDEAL betalingen niet mogelijk zijn bij Revolut. De geijkte betaalmethode waar wij Nederlanders graag gebruik van maken! Zo beschikt de Viabuy debitcard wel over deze betaalmethode en is het geld direct op je Viabuy debitcard bijgeschreven. Het maakt hierbij niet uit vanuit welk werelddeel je de betaling doet. Ook online of offline betalen maakt geen enkel verschil. Het geld staat dus direct op je Viabuy debitcard bijgeschreven.

Is je geld wel veilig bij Revolut?

Revolut geeft zelf toe dat ze geen bank zijn en dus niet onder het depositogarantiestelsel vallen. Dit betekent dat je geld niet veilig is. Leuk hoor zo’n gratis App, maar je wordt er niet rustig van dat je zomaar je geld kwijt kan zijn voor het geval dat er iets mis gaat met een transactie of in het geval dat Revolut failliet gaat.

Revolut beschrijft het zo mooi

Revolut beschrijft het op dusdanige wijze dat het heel bijzonder lijkt dat je een melding krijgt op je iWatch. Vergeet niet dat de iWatches en Ewatches alweer op zijn retour zijn. Je hebt weinig aan zo’n mogelijkheid als er straks toch geen watches meer geleverd worden. De interessanter geprijsde Viabuy debitcard doet het stukken beter.

Viabuy is 100% transparant en stukken voordeliger

We kunnen het beter hebben over de Viabuy debitcard, deze kaart kent geen verborgen kosten, er is dus sprake van 100% transparantie en bovendien is de Viabuy debitcard stukken voordeliger in het gebruik.
Je loopt geen koersrisico als je de Viabuy debitcard gebruikt voor je financiële transacties. De kaart wordt namelijk uitgegeven in Euro’s. In het geval je de kaart in Amerika wil gaan gebruiken dan geldt er een gunstige omrekenkoers in US Dollars.
Viabuy stuurt je direct, na elke financiële transactie die je doet, een sms of email. Bij Viabuy kan je kiezen op welke manier je de meldingen wil ontvangen.
Lijkt me duidelijk dat de Viabuy debitcard nog steeds de koploper is onder de debitcards. Bovendien geeft de Viabuy debitcard jou de meeste keuzevrijheid.
Zo is het bij de Viabuy debitcard jouw keuze hoe je meldingen wil ontvangen en op welke manier je jouw geld op de kaart wil storten. Er zijn enorm veel mogelijkheden met de Viabuy debitcard.
Het is een duidelijk verhaal dat de Viabuy debitcard nog steeds behoorlijk goedkoop is in het gebruik en dat Viabuy je bovendien onbeperkte mogelijkheden biedt.
Tevens kan iedereen geld op je kaart storten via het IBAN bankrekeningnummer dat je gratis ontvangt bij je Viabuy debitcard en jij hebt als Viabuy kaarthouder geen vaste tegenrekening nodig.
Jij kan dus vanaf elke bankrekening geld op je Viabuy debitcard storten, maar je kan ook contant via elk Western Union agentschap of online geld op je Viabuy debitcard storten. In beide gevallen kan je direct over het opgewaardeerde bedrag beschikken.
Zo kan je ook digitale vouchers op je debitcard zetten.

Lage transactiekosten op je persoonlijke debitcard

Over je persoonlijke Viabuy transacties betaal je nauwelijks transactiekosten. En zoals al eerder gezegd loop je praktisch geen koersrisico.
De Viabuy debitcard biedt oneindige mogelijkheden voor naar verhouding een enorme lage prijs.

Gratis en razendsnel opwaarderen

Op je Viabuy debitcard kan je dankzij het aan de kaart gekoppelde IBAN bankrekeningnummer razendsnel en 100% gratis geld op je kaart storten.
Zo kunnen ook anderen, zoals een zakenrelatie of een familielied wereldwijd geld op je Viabuy debitcard overmaken.

Misschien wil je nog meer vergelijkingen onder ogen krijgen

Het kan zijn dat jij iemand bent die heel precies is en dus nog meer wil weten voordat je bestelt. Op deze website kan je werkelijk alle debitcards vergelijken. Klik dan Hier.