Dankzij de debitcard daalt het aantal mensen met een betalingsachterstand

Goed om te melden is … omdat steeds meer mensen met een debitcard hun financiën regelen, de betalingsachterstanden van de Nederlanders is gedaald met 5% volgens het BKR.
Het BKR is het Bureau voor kredietregistratie, deze organisatie is in Nederland gevestigt en hier worden alle leningen welke zijn afgesloten door Nederlandse ingezetenen geregistreerd. Zoals bijvoorbeeld een creditcardlening. En omdat steeds meer mensen van de creditcard zijn afgestapt en zijn gestart met een debitcard kunnen steeds meer Nederlanders hun geldzaken beter overzien.

Je houdt steeds meer geld over met je debitcard

Natuurlijk moet je eerst, als je achter loopt met je betalingen, die achterstand inlopen. Uiteraard neemt dat een behoorlijke tijd in beslag. Gelukkig heb je doordat je de debitcard gebruikt voor al je geldzaken je financiën steeds beter onder controle. Door de debitcard te gebruiken weet je precies wat je aan het eind van de maand overhoudt. Hetgeen je overhoudt kan je bijvoorbeeld gebruiken om een achterstallige rekening van het energiebedrijf te betalen.

Nooit meer een creditcard

Doordat je een creditcard gebruikte ben je behoorlijk in de schulden terecht gekomen. Inmiddels weet je dat je met een creditcard geld leent en door elke uitgave die je doet meer schuld opbouwt. Bovendien heb je ervaren dat er ook nog andere kosten zijn, die ook op tijd betaald moesten worden. Maar aangezien jij niet op tijd je creditcardrekening kon voldoen, kreeg je steeds meer te maken met boeterentes en zelfs met rente over rente. Dit wil je nooit meer. Gelukkig heb je besloten om de creditcard de deur uit te doen en voor de debitcard te gaan.

Wat is een debitcard eigenlijk

De debitcard is een prepaid creditcard. Je leent bij een debitcard geen geld. Je stort eerst geld op de kaart voordat je er een uitgave mee kan doen. Hier voorkom je mee dat je geld uitgeeft wat je niet hebt. Door het gebruiken van een debitcard kan je dus niet rood komen te staan en niet in de schulden terecht komen.

Heb je met een debitcard minder mogelijkheden dan met een creditcard

Nee, met de debitcard heb je net zoveel mogelijkheden als met een creditcard. Je kan dus ook met je debitcard wereldwijd afrekenen, zowel op internet als er buiten. Zo kan je in elke webshop je aankopen doen, een Netflix abonnement afsluiten, of onderweg benzine tanken en afrekenen op tolwegen.
Ook kan je in fysieke winkels met de debitcard contactloos betalen. Het betalen van je hotel- en restaurantrekening is met de debitcard ook mogelijk.
Je begrijpt dat dit slechts enkele mogelijkheden van de vele zijn. Wil je meer weten over de debitcard? Klik dan Hier>>>