Brengt Albert Heijn haar klanten in de financiële problemen?

Vrij recentelijk blogde ik over de prijzenoorlog waar het de verwachting is dat Albert Heijn lage prijzen zal gaan rekenen en dat de andere supermarkten mogelijk nog goedkoper zullen gaan leveren.
Nu is het zo dat Albert Heijn niet erg klantvriendelijk is omdat je bij AH nog steeds niet met je debitcard af kan rekenen. En zoals je weet is de debitcard het veiligste betaalmiddel onder de digitale betaalmiddelen. Je kan met een debitcard namelijk nooit rood komen te staan. Hetgeen met een creditcard of pinpas wel het geval is. Dus als jij een verstandige consument bent dan ga je niet meer shoppen bij Albert Heijn en als je een beetje oplet dan kan je bij de andere supermarkten nog goedkoper uit zijn ook.

Hoe zit het met de btw verhoging?

Die 3% btw verhoging die het nieuwe kabinet heeft ingesteld geldt voor alle supermarkten. Dus wat dat betreft maakt het niet uit waar je je boodschappen gaat doen. En als je toch naar Albert Heijn wil, dan zal je van tevoren in die supermarkt met je debitcard eerst even geld moeten pinnen. Zo kan je het goed oplossen.

Het lijkt erop dat Albert Heijn achterloopt op technische gebied

In een tijd waarin de techniek ons bijna inhaalt, is het toch wel vreemd dat de grootgrutter de enige supermarkt is, waar je niet met je debitcard kan afrekenen bij de kassa.

Met de Viabuy debitcard kan je ook bij Albert Heijn contactloos afrekenen via het Maestro netwerk

Gelukkig kan je bij elke supermarkt en en bij elke andere fysieke winkel contactloos afrekenen. Je bent wel beperkt tot €25,- per transactie. Maar dan ga je toch een keer vaker boodschappen doen. Normaliter is er altijd wel een supermarkt bij jou om de hoek.