Aantal mensen in de bijstand is gegroeid met 15%

Vandaag las ik in het nieuws dat het aantal mensen in de bijstand is gegroeid met 15%. Nu weet ik ook wel dat regeren vooruitzien is, maar dat je er niet altijd wat aan kan doen.
Ik ben van mening dat je door een debitcard te gebruiken jezelf veel financiƫle ellende had bespaard.

Schuld aan de creditcard

Behoorlijk ernstig is het dat de consumentenbond de creditcard min of meer goedkeurt. Zij keurt de debitcard af en is daardoor dus voorstander van de creditcard. Je zal toch je internetaankopen e.d. willen doen en dat kan veelal alleen maar met een debitcard of een creditcard.
Dus als je luistert naar de consumentenbond en je gaat voor een creditcard dan kom je in hopeloze financiƫle problemen terecht. Met een creditcard leen je namelijk geld en je kan nooit weten of je die schuld later terug kan betalen. Je hebt ook nog veel andere (onverwachte) uitgaves.
Naast je vaste maandelijkse lasten zoals je huur, je energiekosten en je ziektekosten kan je denken aan als je auto, je tv of je wasmachine stuk gaat.
Bovendien rekenen banken en creditcardmaatschappijen minimaal 14% rente op de te lang uitstaande gelden van je creditcarduitgaves.

Met de debitcard had je bijstand kunnen voorkomen

Zoals ik al zei had je met de debitcard schulden kunnen voorkomen. Met de debitcard stort je eerst geld op de kaart voordat je er een uitgave mee kan doen. Je kan dus alleen maar geld uitgeven wat je werkelijk hebt. Zo leen je geen geld en door de debitcard regelmatig te gebruiken kan je niet rood komen te staan bij je bank en kan je dus ook niet in de schulden terecht komen.
Zo is de debitcard de beste betaalkaart die je je maar wensen kan, vooral omdat je door deze betaalkaart te gebruiken nooit in de schulden terecht kan komen. Bovendien kan je de kaart gebruiken alsof het een creditcard is.