Revolut versus Viabuy debitcard

Aangezien het alweer een tijdje geleden is dat ik de Revolut debitcard heb gereviewd, is hier een vergelijking tussen de Viabuy debitcard en de Revolut debitcard.
Zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige Revolut blog is de informatie die Revolut vanuit Engeland verstrekt niet transparant. Helaas is dat nog steeds het geval.

De aanschaf- en transactiekosten

als je een revolut debitcard bestelt dan bedragen de aanschafkosten 20 Engelse pond, daaroverheen komt een wisselkoersopslag waarvan Revolute de hoogte van die opslag niet vermeld. Daarnaast berekenen banken ook nog eens transactiekosten. Wil je hier meer over weten dan adviseer ik je bij je bank ernaar te vragen. Dit is zo specifiek dat het per bank enorm kan verschillen. Over het algemeen hebben bank slechts een deskundige in huis die hier over gaat.
Deze transactiekosten bedragen 10 Engelse pond per transactie. Revolut noemt dit Transfer charge.

Beperktere opwaardeer-en gebruiksmogelijkheden dan bij Viabuy

Revolut kent zeer beperkte opwaardeermogelijkheden. Wil jij een debitcard met beperkte opwaardeermogelijkheden of een debitcard met onbeperkte mogelijkheden? Kies in het laatst genoemde geval voor Viabuy.
Bij de Viabuy debitcard beschik je namelijk ook over de mogelijkheid om via een grenswisselkantoor contant geld op je debitcard te storten. Iets wat bij Revolut niet mogelijk is.

ID controle

Bij de Revolut debitcard is er sprake van een identiteitscontrole. Hetgeen bij Viabuy niet het geval is.
De Viabuy debitcard wordt zonder id controle direct verzonden. De Viabuy debitcard heb je daarom binnen 2 dagen in huis.

Uitleg over de mogelijkheden van de debitcard

Rest mij nog je middels dit schrijven te informeren over de vele mogelijkheden van de Viabuy debitcard. Met een debitcard kan je hetzelfde doen als met een creditcard.
Met dien verstande dat je met een debitcard geen geld leent, maar eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen.
Met een debitcard kan je hetzelfde doen als met een creditcard, dus online je aankopen betalen, je Netflix abonnement afsluiten en je vakantie boeken.
Buiten de deur kan je met de debitcard benzine tanken, een auto huren, afrekenen bij tolpoortjes en afrekenen bij hotels en restaurants.
Dit zijn slechts enkele mogelijkheden van de vele. Wil je meer weten klik dan Hier>>>