Laat je niet verleiden door een creditcard

Vandaag de dag stappen veel mensen over op een creditcard. Dit komt omdat er regelmatig in het nieuws is dat het goed gaat met de economie. Maar als je even goed nadenkt, dan weet je, dat het een golfbeweging is en dat het morgen wel weer anders kan zijn en dat ook jij daar de financiële gevolgen van zal gaan merken.

Een creditcard brengt je in de problemen

Het uitgeven van geld via een creditcard lijkt wel heel makkelijk, maar is het zeker niet. Dit komt omdat je door een creditcard te gebruiken geld leent. En omdat je geld leent hoef je het geleende bedrag pas later terug te betalen. Maar weet jij hoe je er later financieel gezien voorstaat? Je kan op dat moment wel onverwachtse kosten hebben zoals een reparatie aan je fiets, scooter of auto of je kind heeft bijvoorbeeld iets extra’s nodig voor school of wil dure merkkleding.

BKR registratie

Een creditcard heeft bovendien ook nog het nadeel dat er een registratie plaats vindt bij het bureau voor kredietregistratie. Waardoor je later beperkt kan worden voor als je bijvoorbeeld een eigen woning aan wil gaan schaffen.

Een creditcard zonder zorgen

Ik heb goed nieuws voor je. Jij kan in aanmerking komen voor een creditcard zonder zorgen. Dit is een betaalkaart met de voordelen van een creditcard, maar zeker niet de nadelen. Deze betaalkaart is bekend onder de naam Debitcard.

De debitcard is de creditcard zonder BKR

Met een debitcard leen je geen geld, maar stort je eerst geld op de kaart voordat je er een uitgave mee kan doen. Door deze manier van werken ga je bijzonder efficiënt met je geld om. Met andere woorden: je bent je meer bewust van je uitgaves en kan dus geen geld uitgeven wat je niet hebt.