Laat je belastinggeld op je Viabuy debitcard storten

Gunstig is dat je jouw persoonlijke IBAN bankrekening, welke je gratis bij je Viabuy debitcard ontvangt, kan gebruiken om je belastingteruggaves te laten storten door de Nederlandse belastingdienst.
Lees snel verder en ontdek hoe handig het is.

Wanneer krijg je geld terug van de belastingdienst?

Je kan geld van de belastingdienst terugvorderen als je bijvoorbeeld een deel van het jaar hebt gewerkt of als je recht hebt op hypotheekrenteaftrek.
Ook als je hoge ziektekosten hebt kan je voor belastingteruggave in aanmerking komen.

Moet je een bankrekeningnummer opgeven aan de belastingdienst?

Ja, als je geld van de belastingdienst terug wil krijgen dan is de enige weg om het op één van je IBAN bankrekeningen te laten storten.
En aangezien je toch al je inkomsten en uitgaven aan de belastingdienst op moet geven, kan je net zo makkelijk je belastingrestituties (de teruggaves) op je Viabuy debitcard laten storten.

Maar ik heb een creditcard

Het kan inderdaad zo zijn dat je een creditcard hebt. Een veel gestelde vraag van de laatste tijd is of er op een creditcard ook geld gestort kan worden. Het antwoord is heel duidelijk Nee.
Er is geen enkele creditcard waarop anderen (zoals de belastingdienst) geld kunnen storten.
Maar misschien wil je gebruik maken van onderstaande aanbieding en gewoon je huidige bankrekening aanhouden voor eventuele teruggaves.
Ik geef je wel mee dat bij het aanschaffen van een vooraf oplaadbare creditcard, zoals onderstaande kaart, je gedisciplineerd moet zijn om al doende het gebruik van de kaart niet in de financiële problemen terecht te komen.


Toch liever een debitcard?

Misschien denk je ik neem liever het zekere voor het onzekere en kies voor een debitcard. Bij een debitcard ben je namelijk verplicht om vooraf geld op de kaart te storten hetgeen bij een creditcard dus geen verplichting is maar een vrijwillige keus.
Omdat je bij een debitcard verplicht bent om eerst geld op de kaart te storten ga je veel bewuster met je betalingen om en daardoor overzie je de uitgaves beter.