Is vooraf betalen op internet een optie?

Steeds vaker zie je bij webshops dat er als afrekenmogelijkheid de optie staat om vooraf te betalen. Internetbedrijven vragen vaker of je met iDEAL of middels een automatische incasso de rekening vooraf wil betalen. Dus voordat de goederen worden verzonden. Sterker nog, het komt voor dat het de enige betaalmogelijkheid is.
Er zijn meerdere redenen waarom webshops graag hebben dat je vooraf betaalt. Helaas is niet iedereen even betrouwbaar, en dat kan de klant zijn, maar ook de aanbieder van producten. Een bedrijf loopt veel geld mis door wanbetalers. Er zijn echter ook malafide bedrijven die wel geld willen ontvangen, maar vervolgens niets leveren.

Hoe betrouwbaar is zo’n internetbedrijf

Het is erg moeilijk om te bepalen hoe betrouwbaar een bedrijf is. Het is prettig als je de keus hebt of je vooruit wilt betalen (met meerdere mogelijkheden) of achteraf.
Stel je voor dat je hebt betaald en je ontvangt je goederen niet. Zie maar dat je je geld terugkrijgt. Als je met iDEAL betaald hebt, ben je je geld kwijt. Het is van belang dat je betaalt met een veilig betaalsysteem, waarbij je aankoop verzekerd is. Als je dat doet, reken je dus af met onaangename verrassingen.

Zijn je aankopen verzekerd als je vooraf betaalt?

Als je vooraf betaalt met iDEAL of middels een automatische incasso, dan weet je waarschijnlijk wel dat je aankopen niet zijn verzekerd. Je kan beter op zoek gaan naar webshops waar je met een veiliger betaalmiddel af kan rekenen.
Met de betaalmethode ‘Mastercard’ betaal je ook vooraf, maar in dit geval zijn je aankopen 100% verzekerd ook als de goederen niet aankomen.
Neem geen risico, en ga naar een webshop waar je met Mastercard af kan rekenen. Je kan dan namelijk bij beschadiging, verlies, diefstal of incompleetheid de betaalde kosten terugvorderen. Die zekerheid wil je toch het liefste hebben?

Wat is een Mastercard?

Een Mastercard is een wettelijk gegarandeerd betaalmiddel waarmee je wereldwijd al je aankopen kan doen. Je hebt een Mastercard in de vorm van een creditcard en in de vorm van een debitcard.

Bij de creditcard leen je geld, omdat de rekening pas achteraf betaald moet worden.
Het risico bestaat dat je te weinig geld op je bankrekening hebt staan op het moment dat je moet betalen. Bij uitgestelde betaling komt er een hoge rente op het uitstaande bedrag. Bovendien wordt vooraf je inkomen getoetst en vind er een BKR check plaats in verband met acceptatie.

Voor een Mastercard debitcard kom je altijd in aanmerking. Dit is een vooraf oplaadbare prepaid creditcard. Je moet dus eerst geld op de kaart storten voordat je het daadwerkelijk uit kan geven. Hier is dus geen sprake van een lening, maar een overzichtelijk betaalsysteem met een online beveiligd account.
Meer weten? Klik dan Hier>>>