Incassokosten voorkom je met de debitcard

Incassokosten zijn kosten die er in rekening worden gebracht als je te laat je rekeningen betaalt. Gelukkig kan je incassokosten dankzij de debitcard voorkomen. Dit komt omdat je door het regelmatig gebruiken van de debitcard bewuster wordt van je uitgavepatroon en beter let op het op tijd betalen van je rekeningen.

Veel mensen kennen hun uitgavepatroon niet goed genoeg

Veel mensen kennen hun uitgavepatroon niet voldoende, omdat ze niet bewust zijn wanneer er bepaalde uitgaves plaatsvinden. Dit komt bijna altijd door onbewust pingedrag met een bankpas of met een creditcard.

Bewustwording van wat je met het geld doet is de eerste stap

Het gaat vaak zo makkelijk! Wij Nederlanders zijn een pinlustig volkje. Voor de allerkleinste bedragen bij de supermarkt of drogist trekken we onze Maestro bankpas of creditcard al. Het gevoel van fysiek geld is verdwenen. Met een pinpas ben je je minder bewust van wat je uitgeeft.

Het beste financieele systeem voor al je geldzaken

Het beste financiële systeem om je geldzaken beter te gaan regelem is de debitcard. Dit komt omdat je door het regelmatig gebruiken van de debitcard bewuster met je geld omgaat, waardoor je de geldzaken perfect overziet.

Haal je het eind van de maand?

Voor veel mensen is het best wel spannend of ze het eind van de maand halen. Niet iedereen is goed in administratie. Gelukkig is de debitcard er zodat ook personen die niet zo handig zijn op financieel gebied het zelf goed kunnen managen.

Bekijk de laatste 3 maanden op je bankafschriften

Het is verstandig om je bankafschriften van het vorige kwartaal te doorlopen. Dan weet je wat je per maand overhoudt. Van hetgeen wat je overhoudt kan je een deel naar een spaarrekening zetten en het andere deel stort je op je debitcard. En je doet ermee wat jij wil.

Hou je niet over? Kijk dan op welke posten je kan bezuinigen. Meestal zijn er abonnementen die je niet meer gebruikt, maar waar je nog wel voor betaalt. Ook kan je kijken of je terug kan schakelen naar een lagere internetsnelheid en ga op zoek naar een goedkoper Smartphone abonnement.
Een andere tip is: kijk of je over kan stappen naar een goedkopere energieleverancier.

Dit zal je helpen om er financieel goed uit te komen. Vervolgens ga je de debitcard inzetten en zo wordt je leven financieel stukken interessanter.

De debitcard werkt schuldpreventief en voorkomt hoge incassokosten

Door regelmatig gebruik te maken van je debitcard zal je steeds beter met je geld omgaan en trots op jezelf zijn. Bovendien kom je nooit (meer) voor incassokosten te staan.

Ga naar de bestelpagina en bestel je debitcard>>>