De wereldeconomie trekt aan

Het IMF laat weten dat de wereldeconomie al bijna een jaar de wind in de rug heeft en dat ze dit jaar en volgend jaar zal aantrekken. Maar ook waarschuwt het internationaal monetair fonds dat er risico’s zullen blijven bestaan die het financiële plaatje kunnen verstoren.

Kwetsbaarheid op grote schaal

Ondanks dat de wereldeconomie in 2017 aan zal gaan trekken tot 3,5% en in Nederland tot 2,1% en zal afzwakken in 2018 tot 1,8%, is het verstandig om de economische situatie goed in de gaten te houden.
Ook in de periode van 2017-2018 kunnen er negatieve veranderingen plaatsvinden die van betekenis kunnen zijn op jouw portemonnee. Hetgeen op het gebied van de wereldeconomie plaatsvindt heeft altijd zijn weerslag op Nederland. Denk maar aan het protectionisme waarvan handelssoorlogen het gevolg kunnen zijn. En als er handelsoorlogen plaats gaan vinden, wat zeker niet ondenkbaar is, dan heeft dat zijn weerslag op een veelheid van producten die jij nodig hebt in je dagelijkse leven.

Reserveer geld voor slechtere tijden

Van groot belang is het om geld te reserveren voor slechtere tijden. Daarbij kan het zo zijn dat de prijzen van je boodschappen onder vuur komen te liggen. Stel je voor dat opeens de dingen die jij graag wil eten en drinken duurder gaan worden. Koop je ze dan nog?
Zo zijn er veel goederen in je leven waar je niet zonder kan. Of het nu lekker eten of bijvoorbeeld een computer of een mobiele telefoon betreft. Je wil ze toch altijd aan kunnen schaffen.

Doelsparen op je Viabuy debitcard

Een goed idee is om te gaan doelsparen op je Viabuy debitcard. Dit is een prepaid creditcard waar je altijd voor in aanmerking komt en bovendien val je met de Viabuy debitcard buiten alle BKR controles. Je kan de Viabuy debitcard morgen al in huis hebben.
Voor elk doel kan je een aparte Viabuy debitcard aanschaffen.