Contant geld op je debitcard storten

Naar aanleiding van vragen over het storten van contant geld op een debitcard, schrijf ik deze blog.
Meestal kan je een debitcard alleen opladen door middel van een overboeking, maar de Viabuy debitcard is de enige debitcard waarop je contant geld kan storten, maar sinds kort is het ook mogelijk met de N26 debitcards.
Hetgeen je hieronder leest is dus ook mogelijk met de N26 debitcards.
Klik hier om debitcards te vergelijken.

Contant geld storten op je Viabuy debitcard bij het Grenswisselkantoor en bij Western Union

Zoals gezegd kan je met de Viabuy debitcard contant geld op de kaart storten. Dit kan bijvoorbeeld bij Western Union, maar ook bij het Grens Wisselkantoor (GWK) en het werkt als volgt: Zeg tegen de medewerker/medewerkster van Western Union of van het GWK dat je geld op je eigen rekening wil storten.
Je vermeld je naam zoals die op de Viabuy kaart staat genoteerd, je noteert jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer die je van Viabuy hebt ontvangen en bij de betalingsreferentie schrijf je het 9-cijferige kaartnummer.
Je contante geld (dat je uiteraard bij je hebt), wordt zo op je Viabuy debitcard gestort. Hierna kan je er bijvoorbeeld een aankoop op internet mee doen, hetgeen met contant geld natuurlijk niet mogelijk is

Kan je op een creditcard contant geld storten?

Op een creditcard is het niet mogelijk om contant geld te storten. Een ander nadeel van een creditcard is dat je geld leent. Bovendien nodigt een creditcard je uit tot impulsief koopgedrag. Je kan immers zoveel uitgeven als je zelf wil. Dat lijkt zo. Tot je later de rekening van de creditcardmaatschappij gepresenteerd krijgt. Zo heb je geld uitgeven dat je niet hebt. Zoals gezegd krijg je de rekening van de creditcardmaatschappij achteraf en als je niet voldoende geld hebt, kom je met hoge boeterentes in aanraking, omdat je niet tijdig kan betalen.
Met een debitcard heb je dit probleem niet.
Een debitcard is namelijk een prima alternatief voor een creditcard. Omdat je eerst geld op de kaart moet storten (contant of via een overboeking) voordat je de debitcard kan gebruiken, kan je niet meer geld uitgeven dan je werkelijk hebt.

Maestro betaalpas

Een ander betaalmiddel is de Maestro betaalpas. Bij de meeste is dit bekend als de pinpas die door de de Nederlandse banken wordt uitgegeven als je een betaalrekening opent. Op de Maestro betaalpas kan je geen contant geld storten. Bovendien kan je met deze pas lang niet overal terecht en zeker op internet heeft deze betaalkaart behoorlijke beperkingen. Kies daarom voor de Viabuy debitcard met onbeperkte en onbegrensde mogelijkheden.

Meer informatie>>>