Werk je nog wel lekker met Windows 10?

We zijn zo blij met onze Apps, maar vinden dat het een ander niks aangaat welke Apps we gebruiken. Zo spraken vandaag een aantal Nederlanders geschrokken over de misdadige praktijken van Microsoft. Het is al lange tijd bekend, maar vele Nederlanders waren dat alweer vergeten en gingen vrolijk verder met de PC met de daaraan verbonden spionageachtige praktijken van Microsoft. We willen niet dat anderen kunnen volgen wat we doen, tenminste niet als we er zelf geen grip op hebben.

Waarom blijven we zo vasthouden aan Microsoft producten?

Ik denk dat we dat doen omdat we het gewend zijn, en natuurlijk is een PC goedkoper dan een Apple computer, maar al het ongemak wat je bij een PC hebt, heb je dat er wel voor over?

We willen graag dat ons geld veilig is

Ik kom nu op een punt dat bij jou waarschijnlijk ook heel gevoelig ligt. Van kom niet aan mijn geld. Maar zeg nou zelf, nu je weet dat in Windows 10 jouw gegevens niet meer veilig zijn, wordt het dan geen tijd om een overstap te maken naar een ander besturingssysteem of denk je zoveel verstand van hard- en software te hebben dat je 100% zeker weet dat je debit- of creditcardgegevens niet gestolen zullen worden?

Geef niet de schuld aan je debit- of creditcardmaatschappij

Naar mijn bescheiden mening moet je niet klagen als jezelf niet goed voor de beveiliging van je financiële gegevens zorgt. Ik schrijf deze blog om je te waarschuwen. Uiteraard kan het buiten jouw schuld om voorkomen dat je financiële gegevens op straat komen te liggen. Maar gelukkig krijg je je geld altijd weer terug. Het moge duidelijk zijn dat je met een creditcard veel meer risico loopt dan met een debitcard, om de doodeenvoudige reden dat je bij een creditcard veel meer geld uit hebt staan dan bij een debitcard. Bij een debitcard is het meestal maar enkele honderden Euro’s. Je hebt dit geld van tevoren zeer goed overdacht op je debitcard gestort om er vervolgens een uitgave mee te gaan doen.

Heb je genoeg geld achter de hand gehouden?

Belangrijk is het om voor onvoorziene omstandigheden voldoende geld achter de hand te houden. Als je te maken krijgt met fraude, dan kan het even duren voor je je geld weer terug hebt ontvangen van de financiële instantie waar je zaken mee doet. In de tussenliggende tijd zal je de lopende rekeningen wel moeten kunnen voldoen. Kies daarom voor de debitcard en kom niet in de financiële problemen terecht.

Reactie plaatsen