Wat is een prepaid debitcard?

Een prepaid debitcard is heel iets anders dan een debitcard. Het is een bankpas die wordt uitgegeven door onder andere de ABN AMRO. De benaming is verwarrend, omdat het een Maestro bankpas betreft, waar je eerst geld op kan storten, maar dit ben je niet verplicht.
De Maestro bankpas heeft beperkingen. Zoals dat je er lang niet overal mee af kan rekenen. Hierbij kan je denken aan webshops, maar ook als je bijvoorbeeld buiten Nederland op vakantie bent.
Ook zijn je aankopen niet verzekerd, hetgeen bij een debitcard wel het geval is.

De debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard

Dit betekent dat je eerst geld op de kaart stort, voordat je er een uitgave mee kan doen. Het is een ideaal (digitale) betaalmiddel, waarmee je goed jouw geldzaken kan overzien. Je zal door het regelmatig gebruiken van de debitcard nimmer in de schulden terecht komen. Rood staan waardoor je een hoge rente zou moeten betalen is met de debitcard onmogelijk.
Bovendien heb je met een debitcard de voordelen van een creditcard, zoals dat je er overal mee af kan rekenen. Maar de nadelen van een creditcard heb je niet (geen krediet, je overziet je geldzaken wel).

Wat is de beste debitcard?

Die vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Er zijn namelijk meerdere uitstekende debitcards. De debitcards met enorm uitgebreide mogelijkheden zijn die van Viabuy en N26.
Bij deze debitcards ontvang je een gratis IBAN bankrekening. Je kan heel snel geld van elke andere bankrekening op je Viabuy debitcard en op je N26 debitcard storten.
Ook kan elke (zaken)relatie geld op je kaart storten (ook je familie in het buitenland), zolang als de aan jou toegekende IBAN-code maar gebruiken.
Zo is er nog veel meer mogelijk met de debitcards. Klik Hier voor meer informatie>>>