Waarom een Debitcard zo handig is

Een debitcard is zo handig omdat je dankzij de handige App 100% controle hebt over je geldzaken. Het spreekt voor zich dat er verschillen zijn tussen de Apps van de diverse debitcardmaatschappijen en uiteraard zitten er ook verschillen in de mogelijkheden die de debitcardmaatschappijen door middel van de geleverde debitcards aanbieden.

De debitcard is de creditcard zonder zorgen

Omdat de debitcard een vooraf oplaadbare creditcard is, moet je eerst geld op de kaart storten en pas daarna kan je er een uitgave mee doen. Dit zorgt ervoor dat je uitsluitend geld uit kan geven wat je op je bankrekening hebt staan en zodoende niet uit kan geven wat je niet hebt, zoals dat bij de traditionele creditcard wel het geval is. Bij de traditionele creditcard leen je geld. En als je geld leent dan kan je niet weten of je die schuld later terug kan betalen. Er kunnen zich in de toekomst situaties voordoen (echtscheiding,ontslag) waardoor je er financieel gezien slechter voor bent komen te staan. En kan je dan je schuld op tijd aflossen en ook je maandelijkse rekeningen (huur,energie) op tijd voldoen?

Zogezegd is de debitcard een prepaid creditcard, die je kan gebruiken alsof het een creditcard is. Het grote verschil is dat je zelf geld op je debitcard stort, en het gestorte bedrag kan je gebruiken om er waar dan ook ter wereld een aankoop mee te doen.
Interessant is dat je niet rood kan komen te staan en dat je dus hoge boeterentes voorkomt. Staat er te weinig geld op je kaart dan gaat de koop niet door omdat je niet af kan rekenen. Je kan op dat moment beslissen of je opnieuw geld op je kaart stort, of dat je van de koop afziet. Door deze tussenstap voorkom je bijvoorbeeld impulsaankopen.

Waarom liever een debitcard dan een creditcard?

Misschien is het nog niet duidelijk waarom je beter geen creditcard aan kan vragen. Onderstaand probeer ik het voor je te verduidelijken.
Met een creditcard verlies je het zicht op je uitgaven, omdat je pas achteraf de rekening ontvangt van de creditcardmaatschappij. Dan zie je pas hoeveel je (ongemerkt) hebt uitgegeven. Je denkt er niet altijd aan  om alles meteen te noteren. Denk maar eens hoe het met vakanties kan gaan, of in een periode dat je veel andere dingen aan je hoofd hebt. Het is zo makkelijk om even je creditcard te gebruiken, en je merkt er op dat moment nog niets van. Je ontdekt pas weken later dat je meer geld had uitgegeven dan de bedoeling was. In de tussenliggende periode kan je ook onverwachtse uitgaves hebben, zoals een reparatie aan je auto of kapotte apparatuur. Ongemerkt lopen de kosten op, en kan je in de schulden terechtkomen.
Wees daarom verstandig en ga voor de debitcard. Dit is gegarandeerd de creditcard zonder zorgen. Door regelmatig gebruik te maken van de debitcard ga je veel bewuster met je geld om.

De enige creditcard zonder BKR registratie

De debitcard is de enige creditcard welke niet bij het BKR genoteerd wordt. Sterker nog: Je mag bij het bureau voor kredietregistratie (BKR) bekend zijn om in aanmerking te komen voor een debitcard. Er is geen kredietcheck vereist. Er worden ook geen vragen gesteld over je financiële verleden. Dit betekent: als je in het verleden leningen hebt afgesloten die nu nog lopen, dat je gewoon in aanmerking komt voor een Debitcard. Ook als je een uitkering hebt, studeert, geen vast inkomen hebt, zelfstandig ondernemer of nog minderjarig bent, dat je dan altijd probleemloos in aanmerking voor een debitcard komt.
Ook voor je partner of minderjarige kind(eren) kan je een Viabuy debitcard aanvragen.

Gratis Online account bij je Viabuy debitcard

Je krijgt bij je tastbare debitcard een gratis online account. Zo kan je eenvoudig en veilig je geld snel overboeken van je bankrekening(en) naar je debitcard. Uiteraard zijn je financiële gegevens goed beveiligd. Niemand anders dan jij kan er aan komen. Dit komt omdat alleen jij de inloggegevens kent.
Het mooie is dat dit beveiligde account los van je bankrekening staat. Je bankgegevens zijn dus afgeschermd. Bovendien heb je dankzij de handige app altijd en overal een actuele stand van al je transacties en je saldo.
Je kan elk moment via je pc, Mac, tablet of mobiel in je persoonlijk beveiligde inlogomgeving op internet of via de App zien welke financiële transacties er plaats hebben gevonden. Ook kan je de debitcard aan iemand anders meegeven, zoals bijvoorbeeld de hulp die boodschappen voor je gaat doen, omdat jij zelf de deur niet meer uit kan vanwege je slechte gezondheid. Zo kan je precies zien hoeveel geld je hulp aan boodschappen uit heeft gegeven. Bovendien blijft het risico beperkt tot hetgeen jij op de kaart gestort hebt.

Anderen kunnen geld op jouw Viabuy debitcard storten

man met debitcard
Bij de meeste debitcards gebruik je je eigen bankrekening om geld over te boeken. Met de Viabuy kaart kunnen ook anderen geld op je kaart storten. Zo kan je je salaris op je Viabuy kaart laten storten. Iemand anders kan het geld van een nog te betalen rekening op je Viabuy kaart storten.
Wordt er geld ingezameld voor een gezamenlijk cadeau? Laat het op de debitcard storten, en reken daar vervolgens mee af.
Geef je een cursus of workshop? Dan kunnen de cursisten hun lesgeld op jouw Viabuy kaart storten.
Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden denkbaar. De debitcard is voor iedereen het perfecte betaalmiddel en het beste alternatief op een creditcard.

De Viabuy debitcard beschikt over meer mogelijkheden dan de beste creditcard

Omdat je als eigenaar van een Viabuy debitcard de beschikking krijgt over een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer kan iedereen dus heel makkelijk jouw debitcard opwaarderen. In wezen is er geen enkele beperking. Viabuy heeft het zo voor je geregeld dat je zonder dat je je direct hoeft te identificeren de debitcard binnen 2 dagen in huis hebt. Je betaalt pas nadat je de debitcard hebt ontvangen. Je kan nu maximaal €1.000,- per kalenderjaar op de kaart storten en besteden. Heb je hier niet genoeg aan? Dan verhoog je heel eenvoudig via je persoonlijk beveiligde account naar opwaardeerniveau IDV2. Nu heb je de beschikking over €15.000,- bestedingslimiet per kalenderjaar. Wil je nog meer per kalenderjaar opwaarderen? Verhoog dan naar opwaardeernoveau IDV3.
Het moge duidelijk zijn dat het opwaarderen niet alleen voor jezelf geldt, maar dat anderen zoals hierboven beschreven ook geld op jouw Viabuy debitcard kunnen storten. Je kan denken aan familielleden en bijvoorbeeld je zakenrelaties. Zo zijn er nog veel meer situaties denkbaar. Uiteraard is het allemaal afhankelijk van jouw specifieke wensen.
Het kan zomaar zo zijn dat je contant geld op je Viabuy debitcard wil storten of dat anderen jouw debitcard contant willen opwaarderen om zo hun nog openstaande rekeningen aan jou te voldoen.
Als je Viabuy debitcard eenmaal goed is opgewaardeerd dan kan jij er vervolgens je rekeningen mee betalen, bepaalde aankopen doen of als je op reis bent kan je er je brandstof, je hotelovernachting of bijvoorbeeld je avondje uit mee voldoen.

De debitcard staat ook bekend als de prepaid creditcard

Zoals ik in het begin van mijn blog schreef zijn er diverse debitcards met zeer uiteenlopende mogelijkheden. Ik heb de mogelijkheden voor je op een rijte gezet in de prepaid vergelijk blog.

Over de schrijver
Jos is een gedreven man. Al zijn hele leven lang hebben geldzaken zijn interesse. Alle ontwikkelingen op geldgebied volgt hij van jongs af aan. Hij vindt de debitcard een goed product, omdat het veel mensen kan helpen op financieel gebied. Eerlijkheid en service staan bij hem voorop.
Reactie plaatsen