Voorkom schulden, dankzij de Debitcard

Het kan iedereen overkomen, dat je ongemerkt in de schulden komt. Denk niet dat alleen anderen zoiets overkomt. Het is makkelijker om bij een ander te zien wat ze verkeerd doen, dan bij jezelf.
Al ben je voor je idee best verantwoord bezig, er zijn valkuilen waar je zo in kan trappen. Wat dacht je van het makkelijke: koop nu, en betaal later (bijvoorbeeld over een jaar). Nu weet je hoe je er financieel voor staat, maar ben jij helderziende? Weet je jouw financiële situatie van tevoren?
Ook als je op dit moment een goed inkomen hebt, je kan niet weten in wat voor lastige financiële situatie je je later bevindt.

 

Let op: nog een valkuil

Een andere valkuil is het gebruiken van een creditcard. Op het moment dat je iets met een creditcard koopt, en de rekening aan het eind van de maand krijgt, met de mogelijkheid om in gedeeltes af te betalen, verlies je het overzicht. Wat kan je wel betalen en wat niet meer? Als je vervolgens iets nodig hebt, dat niet kan wachten (omdat er iets kapot gaat bijvoorbeeld), kan je op allerlei manieren op krediet kopen. Behalve het gebrek aan overzicht, is ook de hoge rente die je moet betalen een reden dat je dieper in de schulden kan belanden.
Gelukkig zijn er manieren om preventief, dus door bewuster met je eigen geld om te gaan, je te vrijwaren van financiële problemen in de toekomst. Zo’n handig preventief middel is de debitcard.

Schulden voorkomen dankzij de Debitcard

Als je dus in plaats van een creditcard een debitcard gebruikt, voorkom je bovenstaande problemen. Het is prettig om te weten hoe je er financieel voorstaat op elk moment van de dag. Met een debitcard heb je een beveiligd online account, je kan eenvoudig overal met je smartphone (tablet of computer) de uitgaven en het saldo bekijken. Omdat een debitcard een prepaid creditcard is, zet je geld op de kaart voordat je geld kan uitgeven. Je leent dus niet, zo maak je geen schulden.

Wees er op tijd bij

Als je jezelf beschermt tegen deze valkuilen, voorkom je dat het van kwaad naar erger gaat. Door betalingen niet achteraf te doen, houd je overzicht. Een debitcard is mede om die reden een stuk veiliger.

Welke debitcard

Welke debitcard het meest voor jou geschikt is, hangt af van je persoonlijke situatie.
Voor meer informatie over de mogelijkheden van de beste debitcards klik je hier>>>

Over de schrijver
Reactie plaatsen