Page content

Vergelijk de meest populaire debitcards

Debitcard

In deze blog worden de meest populaire debitcards voor je vergeleken. Dit zijn de 3 beste debitcards die je je maar wensen kan.
Om te snappen welke debitcard het beste bij je past, is het handig als je eerst weet wat een debitcard precies is en waar je deze kaart voor zou kunnen gebruiken.

Wat is een debitcard?

Een debitcard is een fysieke -, maar ook een digitale betaalpas. Het is een vooraf oplaadbare creditcard waarmee je werkelijk overal af kan rekenen.
Je kan denken aan afrekenen in supermarkts, bij hotel en restaurant, een auto kan je met de kaart huren, benzine tanken is mogelijk en je kan efficiënt afrekenen bij tolpoortjes.
Ook kan je op internet je vakantie voorbereiden met de debitcard. Muziek- en videodiensten zoals Netflix of Itunes kan je er ook mee afsluiten.
In wezen kan je met een debitcard net zoveel als met een creditcard.

Waarom geen creditcard?

Interessant om aan je uit te leggen is, waarom een creditcard niet handig is. Bij een creditcard leen je geld. Bij elke uitgave die je doet wordt je schuld groter. Het is ook nog eens zo dat je door het gebruiken van een creditcard vrij snel het overzicht in je geldzaken kwijt raakt. Dit komt doordat je geld uit kan geven met je creditcard zonder er bij na te denken. Je hebt toch krediet en heel vaak is gebleken, dat op het moment dat er een uitgave met een creditcard werd gedaan, dat mensen er op dat moment niet bij stil stonden, en er later pas achter kwamen.
Op zo’n later tijdstip moet je maar zien, dat je al je andere lasten ook nog op tijd kan voldoen.

Liever een debitcard zonder BKR toetsing

Je wil liever een debitcard omdat je met een debitcard vooraf geld op de kaart dient te storten voordat je er een uitgave mee kan doen. Dit is een bescherming voor jezelf. Met een debitcard kan je dus alleen maar geld uitgeven wat je werkelijk bezit en met een debitcard kan je dus nooit in de schulden terecht komen. En je kan de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is.
Bovendien gaat het aanvragen van een debitcard zonder BKR registratie heel makkelijk. Je hebt geen gedoe met betrekking tot een financiële goedkeuring. Zo kan je de Viabuy debitcard morgen al in huis hebben.

Zoals gezegd worden hier de 3 beste debitcards voor je vergeleken, zodat je weet welke debitcard het beste bij je past.

De 3 beste debitcards vergeleken

In deze blog vergelijk ik de 3 beste debitcards die in Nederland verkrijgbaar zijn. Dit zijn de ICS debitcard, De Money2Go debitcard en de Viabuy debitcard.

Hoe werkt een debitcard

Zoals al eerder gezegd werkt een debitcard hetzelfde als een creditcard. Een groot voordeel van een debitcard ten opzichte van een creditcard is dat je bij een debitcard eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen. Terwijl je bij een creditcard geld leent.

De mogelijkheden van een debitcard

De mogelijkheden van een debitcard is in wezen alles wat je met een creditcard kan doen. Dit betekent dat je onder andere via internet je aankopen kan doen, on demand contracten af kan sluiten en je vakantiereis kan je er ook mee boeken. Ook kan je offline allerlei aankopen doen.

Opwaardeermogelijkheden van de 3 beste debitcards

De ICS debitcard en de Money2go card hebben beperkte opwaardeermogelijkheden. De Viabuy debitcard heeft echter onbeperkte opwaardeermogelijkheden.
Dit betekent dus dat je met een Viabuy debitcard geen beperkingen hebt met betrekking tot het opwaarderen en uitgeven van je geld.

Een bankrekening gekoppeld aan je debitcard

De Viabuy debitcard is de enige debitcard waarbij er een bankrekening aan je debitcard is gekoppeld. Dit betekent dat je heel snel geld naar je IBAN bankrekening over kan boeken. Deze IBAN bankrekening is een bankrekening welke je gratis bij je debitcard ontvangt.
Bij de ICS card en bij de Money2go card is dat dus niet mogelijk.

Bovendien is de Viabuy debitcard de enige debitcard waarbij je contant geld op de kaart kan storten. Dit doe je bij Western Union of bij een Grenswisselkantoor.

De prijzen van de 3 beste debitcards

De ICS card kost €14,95 per jaar en de Money2Go debitcard kost €23,27 per jaar en bij de Viabuy debitcard betaal je nadat je de kaart hebt ontvangen, namelijk €89,70 voor de geldigheidsduur van de kaart en die is 3 jaar.
De Viabuy debitcard heeft veel meer mogelijkheden dan de andere 2 debitcards.
Bovendien heeft de Viabuy debitcard een levertijd van 1 dag, terwijl de levertijd van de 2 andere debitcards ongeveer 2 weken zijn.

Meer weten over de 3 beste debitcards?

Als je meer wil weten over de 3 beste debitcards die er beschikbaar zijn dan adviseer ik je om op de onderstaande knop te drukken.

Prepaidcreditcard1234

Comment Section

0 reacties op “Vergelijk de meest populaire debitcards

Plaats een reactie


*