Verdeel werk en zorg anders en ga er financieel op vooruit

De Nibud heeft ontdekt dat als ouders met jonge kinderen het werk en de zorg anders verdelen dat zij er financieel op vooruit kunnen gaan.
Onderzocht en ontdekt is dat bij ouders tussen de 25 en 49 jaar met jonge kinderen de ouder met het hoogste salaris door is blijven werken en de partner die het minst verdiende is gestopt of parttime is blijven werken. Althans zo is het in de meeste gevallen. Ik ga van deze situatie uit en zal deze groep ouders adviseren hoe ze goedkoper uit kunnen zijn.

Parttime gaan werken

Als beide ouders parttime gaan werken en dus de zorg (kinderopvang e.d.) dan houder ze per saldo elke maand meer geld over. Dit komt door de hoge algemene heffingskorting en de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Deze gaan namelijk naar de minstverdienende ouder toe. Waar je meestal niet bij stilstaat is dat je dit niet terugziet op je loonstrook, maar pas bij de belastingaangifte welke je logischerwijs pas het volgende belastingjaar invult.

Een voorbeeld

Laten we als voorbeeld een ouderstel met een kind van 1 jaar en een kind van 3 jaar nemen. De man werkt 40 uuur en verdient €2855 bruto per maand en de vrouw werkt 24 uur en verdient €1440 bruto per maand.Stel ze zouden beiden 32 uur gaan werken. Dan zouden ze er beide €85 per maand op vooruit gaan en dit is dus direct zichtbaar op hun loonstrook. Ze krijgen dus een hogere algemene heffingskorting en een hogere combinatiekorting. Bovendien krijgen ze meer kinderopvangtoeslag.

Rekentool

Omdat niet iedereen weet hoe het werkt verwijs ik je naar een rekentool.Hier kan je berekenen wat de slimste verdeling is voor jou en je partner. Het spreekt voor zich dat je eigenlijk al een tijd teveel geld hebt uitgegeven. Maar je kan niet alles weten en goed met je financiën omgaan is een vak apart. Maar je kan het leren door bijvoorbeeld die rekentool die ik je net aanreikte te gebruiken. Maar ook op mijndebitcard.nl geregeld terugkomen. IK zie het namelijk als mijn taak om jou te adviseren over al je geldzaken. En al deze adviezen zijn helemaal gratis. Maar nu we het er toch over hebben, gebruik jij al het veiligste betaalmiddel voor al je geldzaken?
Je zal je nu misschien afvragen: wat is het veiligste betaalmiddel? Dat is de debitcard!

De debitcard

De debitcard kan je zien als het veiligste betaalmiddel voor al je geldzaken, omdat je met de debitcard alleen maar uit kan geven wat je werkelijk hebt. Je kan nooit rood komen te staan bij de bank en omdat je niet meer uit kan geven dan je bezit kan je ook niet in de schulden terecht komen. Een veilig gevoel!
Voor meer informatie klik je hier>>>