Debitcards vergelijken
Meer info

Page content

Veel gestelde vragen

Stel je vraag via het contactformulier>>>
en je hebt gegarandeerd binnen 24 uur antwoord.

Wat is een Debitcard? En wat kan je ermee?

De Debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard ofwel een vooraf oplaadbare betaalkaart waarbij je eerst een zeker tegoed op je kaart moet storten. Dit is je eigen geld, wat je via een bankrekening of kasstorting op de debitcard stort. Vervolgens kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Met andere woorden je hebt dezelfde betaalmogelijkheden als bij een creditcard. Dat wil zeggen dat je overal ter wereld met je debitcard af kan rekenen.
Bovendien is er sinds kort een debitcard, de N26 Metal debitcard en als je daarmee afrekent, kom je in aanmerking voor zeer hoge kortingen op vliegreizen, vakanties en pretparken onder andere.

Zijn er Nederlandse Debitcards?

Met de vraag of er Nederlandse debitcards zijn wordt bedoeld of er een Nederlands bedrijf bestaat die debitcards uitgeeft. Een aantal jaren terug bestond DB Card service. Dit bedrijf bood vanuit Nederland debitcards aan, maar heeft haar werkzaamheden moeten staken.
Recentelijk heeft International Cardservice aangegeven te stoppen met de Prepaid Classic debitcard en de ANWB is ook gestopt met haar debitcard.
Sinds kort is er weer een Nederlandse debitcardaanbieder die een interessante debitcard levert met vergelijkbare mogelijkheden van Viabuy en N26. Het is de Bunq debitcard, welke te activeren is met het Bunq premium account. Je opent via de App een of meerdere IBAN bankrekeningen en koppelt aan een van deze bankrekeningen de Bunq debitcard die je dan vervolgens wordt toegestuurd.

Zie Voor de allerbeste debitcards>>>

Worden er op deze website persoonlijke of zakelijke debitcards aangeboden?

Op deze websites worden meerdere persoonlijke debitcards aangeboden, met de mogelijkheid om met een aan de debitcard gekoppelde IBAN bankrekening je debitcard op te waarderen. Een aantal zijn via de App te activeren en anderen weer via de website zelf.

Voor persoonlijke debitcards klik je hier>>>

Uiteraard bieden we ook zakelijke debitcards aan. Om deze aan te vragen of om informatie aan te vragen vul je het contactformulier in.

Wat is het verschil tussen een debitcard en een creditcard?

Een belangrijk verschil tussen een debitcard en een creditcard is dat je bij een debitcard eerst geld op de kaart stort voordat je hem kan gebruiken. Voordeel: Je komt altijd in aanmerking voor een debitcard en gaat doordat je van tevoren de kaart moet opwaarderen bewust met je geld om.

Bij een creditcard betaal je achteraf de rekening. Je koopt dus op krediet. Als je te laat betaalt, omdat je het vergeten bent, of als je de rekening op dat moment niet kan betalen, dan kan je rekenen op een hoge boeterente. Bij de aanvraag van een creditcard wordt je getoetst door het BKR en wil je dus geld gaan lenen. Als je later bijvoorbeeld een huis wil kopen, of iets anders waarvoor je geld moet lenen, dan kan dat problemen opleveren. Bovendien zijn er vaak verborgen kosten bij een normale creditcard en bij een debitcard niet.
De meest betrouwbare debitcards, waarover je via deze link meer kan ontdekken, bieden uitgebreide dekkingen inzake, reis ongeval en wereldwijde aankopen. Dit komt dus neer op hetgeen waarover veel reclame wordt gemaakt bij creditcards. En waarom zou je geen debitcard nemen als je met een creditcard toch ook binnen een maand moet terugbetalen?
Met een creditcard je betalingen doen schiet niet op. Kies daarom voor een van de meest betrouwbare debitcards.

Is er Fiscaal gezien, dus voor de belastingdienst, verschil tussen een debitcard en een creditcard?

Fiscaal gezien is er geen enkel verschil tussen een debitcard en een creditcard. Je bent verplicht om het bedrag dat per 31 December op je Mastercard- of Visacard betaalkaart staat aan de belastingdienst op te geven. Klik hier voor meer informatie>>>

Is een Debitcard hetzelfde als een prepaid creditcard?

Een debitcard is hetzelfde als een prepaid creditcard. Het is een vooraf oplaadbare betaalkaart met dezelfde mogelijkheden als die van een creditcard. Je hebt bij deze vooraf oplaadbare betaalkaart het voordeel dat je geen geld leent en geen negatieve BKR notering ontvangt.

Vergelijk prepaid creditcards

Misschien wil je de 3 beste prepaid creditcards vergelijken. Klik Hier>>>

Wat is het verschil tussen een Zakelijke Debitcard en een Zakelijke Creditcard en waar vraag je ze aan?

Het verschil tussen een zakelijke debitcard en een zakelijke creditcard is dat je bij een zakelijke debitcard geen geld leent en de budgetten veel beter kan bewaken dan bij een creditcard. Bij een creditcard heb je een zeker krediet, hetgeen bij een debitcard dus niet het geval is.

Aanvragen van zakelijke debitcards of het nou voor vertegenwoordigers is, of voor kantoorbedienden of voor standhouders op een beurs, die bijvoorbeeld debitcards met een Cashback of Bonus afgeven aan consumenten die overstappen naar een andere energieleverancier of ziektekostenverzekeraar.
Bij Mijndebitcard.nl kan je ze aanvragen.

Wat is het verschil tussen een ABN AMRO debit card of een ING debit card en een debitcard van N26 en Viabuy?

De debit card van ABN/AMRO en ING zijn geen echte debitcards. Het zijn pinpassen die gekoppeld zijn aan je ABN/AMRO of je ING bankrekening. Door deze debitcards te gebruiken kan je rood komen te staan, wat bij echte debitcards van N26 en Viabuy niet mogelijk is. Voor meer informatie over echte debitcards klik je hier.

Wat is een Crosscard debitcard en wat kan je ermee?

Crosscard debitcards zijn zakelijke debitcards die jezelf als ondernemer uit kan geven en beheren via een centraal laadsysteem. Binnen dat centrale laadsysteem bepaal je de budgetten per debitcard. Deze budgetten kunnen niet overschreden worden. Terugboeken naar het hoofdaccount of overzetten naar andere debitcards is eenvoudig.
Voor elke onderneming zijn er Crosscardmodules beschikbaar. Je kan denken aan modules voor loyaliteitsprogramma’s. Je eigen merk kan op de debitcard vermeld worden. Ook zijn er specifieke bedrijfsdebitcards beschikbaar voor de transportsector. Onderweg goedkoop tanken en reparaties uit laten voeren is mogelijk.
Crosscard debitcards kunnen geschikt zijn voor intercompanybetalingen of voor het besteden van vele uitgaves onderweg. Denk hierbij aan dienstreizen, evenementen en cursussen.
Ook kunnen kaarten klaargemaakt worden met de naam van een energiebedrijf op de kaart met een zekere bonus erop. Handig om op een beurs uit te reiken als een soort van bonus voor nieuwe klanten.
Voor meer mogelijkheden klik je hier>>>

Wat is het verschil tussen een Debitcard en een Maestro pinpas/bankpas?

Met de debitcard kan je overal ter wereld afrekenen, met de Maestro bankpas kan je lang niet overal afrekenen. Op de meeste plekken in het buitenland wordt de Nederlandse bankpas niet geaccepteerd. Bovendien moet je met de Maestro card heel goed je uitgaven bewaken. Voor je het weet sta je rood. Dit komt omdat een bankpas gekoppeld is aan een bepaalde bankrekening.
Rood staan zal je met de debitcard nooit overkomen, omdat je eerst geld op de kaart moet storten voordat je een bepaalde aankoop kan doen. Bovendien kan je overal met je debitcard afrekenen.

Ondernemers en particulieren klagen vaak dat Maestro niet overal wordt geaccepteerd, met de Viabuy debitcard en de N26 You debitcard heb je dat probleem niet.

Bestaat er een Paypal debitcard?

De debitcard die je voor al je Paypal transacties kan gebruiken is de Viabuy debitcard

Hoe ziet de Debitcard er uit?

Bij VIABUY kan je kiezen tussen een goudkleurige of een zwarte kaart. Het rekeningnummer staat er in reliëf op.
De N26 You debitcard is in 5 verschillende kleuren leverbaar.
De N26 Metal debitcard is in 3 kleuren leverbaar.

Welke kaart past het beste bij mij?

Op deze website worden de 3 populairste prepaid creditcards ook bekend onder de naam Debitcard vergeleken
Ontdek welke kaart het beste bij je past>>>

Heb ik als Zzp’er een aparte debitcard nodig?

Omdat je als Zzp’er je persoonlijke inkomsten en uitgaven moet scheiden van je zakelijke inkomsten en uitgaven heb je als Zzp’er naast je persoonlijke debitcard een zakelijke debitcard nodig. De belastingdienst verwacht dat ook van je.
Klik hier om je debitcard te bestellen.

Waarom zou je via deze website een debitcard bestellen?

Omdat we al ruim 10 jaar ervaring hebben in het adviseren van debitcards. We onderzoeken de verschillende soorten debitcards om jou zo goed mogelijk te informeren.

Kom ik in aanmerking voor een debitcard als ik een creditcardschuld heb?

Ook als je een creditcardschuld hebt kom je in aanmerking voor een debitcard. Wel wordt geadviseerd om zo snel mogelijk je creditcardschuld af te lossen.

Kom ik in aanmerking voor een debitcard als ik nog verkeersboetes open heb staan?

Zelfs als je nog verkeersboetes open hebt staan kom je in aanmerking voor een debitcard. Het is het beste om je verkeersboete(s) tijdig te betalen. Agendeer direct de factuur van het Centraal justitieel incassobureau. Zo kan je niet vergeten om op tijd de verkeersboete te voldoen. Doe je dit niet dan kan je rekenen op een enorme boete over de bekeuring heen.
Dus betaal altijd tijdig. Nadat je dat hebt gedaan kan je altijd nog bezwaar aantekenen. Maar zoals gezegd kom je ook in dit specifieke geval in aanmerking voor de Viabuy debitcard.

Kom ik in aanmerking voor een debitcard als ik onder bewind sta?

Zelfs als je onder bewind staat en dus leefgeld ontvangt van de curator kan je in aanmerking komen voor een debitcard. De beste optie is dan om een Viabuy debitcard aan te vragen omdat je dan heel makkelijk contant geld op de debitcard kan storten. Deze debitcard is gekoppeld aan een nieuwe IBAN bankrekening welke je bij de Viabuy debitcard cadeau ontvangt. Zodoende kan je contant geld op je debitcard storten bij elk Grenswisselkantoor en bij elk Western Union agentschap.
Klik hier om direct jouw debitcard met een extra IBAN bankrekening te ontvangen.

Kan ik zonder eigen bankrekening een debitcard aanvragen

De Viabuy debitcard, de N26 You debitcard en de N26 Metal debitcard zijn de enige debitcards waarbij je geen eigen bankrekening nodig hebt. Via elke bankrekening, dus ook die van een goede kennis, kan je de eerste storting naar je debitcard doen. Ook kan je de jaarbijdrage overmaken via een kasstorting bij een grenswisselkantoor of via een Western Union agentschap. Dus met contant geld kan je altijd jouw persoonlijke Viabuy of N26 bankrekening openen.

Kom ik in aanmerking voor een debitcard als ik een kortlopend krediet bij een postorderbedrijf heb?

Bij postorderbedrijven zoals Wehkamp heb je de mogelijkheid om gespreid (achteraf) te betalen. Doe dit nooit! Je betaalt dan veel meer en bovendien leen je geld wat echt heel slecht is om te doen.
Maar ook in dit geval kom je in aanmerking voor de debitcard.

Wat kost de Mastercard Debitcard?

De prijs hangt af van welke debitcard je kiest.
Voor meer informatie klik je hier>>>

Wanneer moet ik de Mastercard Debitcard betalen?

De Viabuy debitcard is de enige debitcard die je pas hoeft te betalen nadat je de kaart hebt ontvangen.
Al de andere debitcards betaal je dus voordat de levering van de kaart plaatsvindt.

Wat is de levertijd van de Mastercard Debitcard?

Dat hangt er vanaf welke debitcard je kiest. De Viabuy debitcard en de N26 debitcards heb je als je ze vandaag bestelt, morgen in huis. Zowel de N26 You debitcard als de N26 Metal debitcard, maar ook de Viabuy debitcard heb je binnen 2 dagen in huis.

Hoe lang is de kaart geldig?

Alle kaarten zijn 3 jaar geldig en worden automatisch verlengd. Uiteraard kan je elk moment opzeggen.

Wanneer ontvang ik mijn kaart?

De VIABUY kaart heb je binnen 2 dagen in huis.

De N26 debitcards heb je binnen 2 dagen in huis.

Staat er al geld op de kaart als ik hem ontvang?

Als je de kaart ontvangt, is deze compleet blanco. De kaart dient eerst geactiveerd te worden voordat je hem kunt opwaarderen en in gebruik kunt nemen.

Bij de kaart ontvang je instructies hoe je de debitcard kan activeren.d

Debitcard

Voor uitgebreidere uitleg Klikt je hier.

Met de N26 You debitcard en de N26 Metal debitcard stort je vanaf de gratis IBAN bankrekening die je bij jouw N26 debitcard ontvangt heel makkelijk geld op de kaart storten.

Hoe kan ik als consument of als ondernemer de Debitcard aanvragen?

Als consument klik je op onderstaande afbeelding, je komt dan op de website van Viabuy terecht en kan jouw persoonlijke Viabuy debitcard aanvragen.
Als ondernemer klik je ook op onderstaande afbeelding. Op de Viabuy website vul je vervolgens als aanvrager je voor- en achternaam in. De daarop volgende datavelden spreken voor zich. In het laatste dataveld vul je de bedrijfsnaam in van de onderneming waar je voor werkt. Deze bedrijfsnaam komt op de zakelijke Viabuy debitcard te staan. Als je meer zakelijke kaarten wil bestellen, dan herhaal je voor elke kaart dit proces.

Viabuy-debitcard

N26 heeft een Business debitcard voor ZZp’er en Freelancer

N26 heeft een bijzonder interessante Zakelijke debitcard voor ZZP’er en Freelancer. Het is de N26 You Mastercard businesscard. Deze kaart beschikt over al de extra dekkingen waar de consumenten kaart: de You Mastercard debitcard ook over beschikt. Zo zijn al je aankopen 360 dagen verzekerd. Heb je recht op compensatie als je vliegtuig vertraging heeft. Is je mobiel verzekerd tegen defecten en beschadigingen en heb je een bij de kaart inbegrepen reis- en annuleringsverzekering.
Klik hier om de N26 You businesscard aan te vragen>>>

Hoeveel kaarten kan ik aanvragen?

Bij de Viabuy kaart kan je zoveel kaarten aanvragen als je wil, en ook kaarten voor je minderjarige kinderen en je partner.

Bij de N26 You debitcard en de N26 Metal debitcard ontvang je bij elk account dat je opent een debitcard. je kan dus net zoveel debitcards aanvragen als je zelf wil.

Bij VIABUY kan je zoveel kaarten aanvragen als je wil op je eigen naam en daarnaast nog eens 3 extra kaarten, Deze mogen ook op naam van je partner en/of je minderjarige kinderen staan. De extra kaarten voor je gezinsleden bedragen €14,95 per jaar.
De hoofdkaart kost €29,90 per jaar.

Heb ik een tegenrekening nodig?

Bij VIABUY heb je geen vaste tegenrekening nodig, bij alle andere debitcards heb je een vaste tegenrekening nodig.

Nog even in overzichtelijke vorm:

Bij Viabuy heb je geen vaste tegenrekening nodig.

Bij de N26 You debitcard en de N26 Metal debitcard heb je geen vaste tegenrekening nodig.

Moet ik identiteits-verificatiedocumenten verstrekken?

Bij Viabuy is er geen verificatieplicht.
Bij de N26 cards is er een verificatieplicht.

Wat gebeurt er met het saldo als je de kaart kwijtraakt?

Bij Viabuy stuur je een email naar service.nl@viabuy.com of je benadert de klantenservice via jouw online account en het wordt supersnel geregeld.
Bij de N26 You debitcard en de N26 Metal debitcard geef je dat direct telefonisch of via de App door aan N26.

Kan ik het saldo ook weer terugboeken naar mijn bankrekening?

Het saldo kan altijd worden teruggeboekt naar je bankrekening.

Krijg je dezelfde gegevens op de afrekening als bij een Creditcard?

Je kunt online een aktueel overzicht van de betalingen inzien, dit doe je in een beveiligde omgeving.
Deze overzichten zien er vrijwel hetzelfde uit als op een creditcard afschrift.

Krijg ik een melding van elke financiële transactie die ik doe met mijn debitcard?

Alleen bij de Viabuy debitcard krijg je van elke transactie die je doet direct een email of een bericht via je mobiel. Daarbij ontvang je tevens direct saldo informatie.
Uiteraard is een en ander ook snel te raadplegen middels de App.

Kan ik met de Debitcard anoniem blijven?

Alleen met de Viabuy Debitcard kan je 100% anoniem blijven. Je kan anoniem opwaarderen via een IBAN bankoverschrijving, maar ook als je met een Paysafe voucher je kaart opwaardeert is het mogelijk. Contant opwaarderen is ook mogelijk met de Viabuy debitcard, dit kan je bij elk Western Union agentschap, maar ook bij elk Grens Wisselkantoor (GWK) doen met behulp van jouw Europese IBAN bankrekeningnummer welke je bij de Viabiy debitcard hebt ontvangen. Ook kan je daar contant geld op de Viabuy debitcard van je kind laten storten, die op studiereis is in bijvoorbeeld Amerika, of kasgeld storten naar een familielid in bijvoorbeeld Australië op diens Viabuy debitcard. Zoals gezegd is dit uitsluitend met de Viabuy debetcard mogelijk. Let op: je behoort al je tegoeden wel aan de belastingdienst te melden.

Kan ik contant geld op de Debitcard storten?

Alleen op de Viabuy debitcard kan je contant geld storten, ook anonieme kasstortingen zijn mogelijk.
Dit kan bij elk Western Union(WU) kantoor en bij elk Grenswisselkantoor(GWK). Er is er altijd wel een bij je in de buurt.
Zeg tegen de medewerker/medewerkster van het WU of GWK kantoor dat je geld op je eigen rekening wil storten. Je vermeld je naam zoals die op jouw Viabuy debitcard vermeld staat, je vermeld jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer die je van Viabuy hebt ontvangen en bij de betalingsreferentie schrijf je het 9-cijferige kaartnummer. Zo werkt het gegarandeerd. Zie ook de review van Sylvia. (blader even naar onderen in de Viabuy blog, dan zie je vanzelf de reviews).

waarom met Paysafe vouchers je debitcard opladen?

In de tijd dat je nog naar Duitsland moest om anoniem contant geld op jouw Viabuy debitcard te storten gebruikten veel mensen Paysafe vouchers om anoniem hun debitcard op te laden. Dit bespaarde je een reis. Nu jouw Viabuy debitcard een persoonlijk Iban bankrekeningnummer heeft kan je eenvoudig anoniem geld op je kaart storten, bijvoorbeeld door een kasstorting te doen bij een Western Union agentschap. Qua limiet is er geen enkele beperking.

Kan ik de kaart gebruiken om geld te versturen?

Bij Viabuy kan je geld overboeken naar elke andere rekening, of geld direct storten naar iemand anders die ook een Viabuykaart heeft, het geld staat er meteen op dankzij jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer. Dit is bij de N26 You debitcard en de N26 Metal debitcard ook mogelijk.
Bovendien kan je met de Viabuy debitcard en de N26 You en de N26 Metal debitcards je automatische incasso’s instellen. En uiteraard kan je ook acceptgiro’s overmaken. Al je andere rekeningen kan je er ook mee betalen middels de aan jou geleverde IBAN- en BIC/SWIFT bankcode.

Kan ik geld opnemen van mijn account?

Ja, je kan geld overboeken naar een bankrekening of een andere betaalkaart. Je kan ook geld pinnen uit een geldautomaat.

Kan ik de kaart in het buitenland gebruiken?

Ja. Het is veel gemakkelijker en comfortabeler dan om met vreemde valuta te moeten betalen. Ook in Amerika en Australië kan je de kaart gebruiken.

Voor het afrekenen in een andere valuta dan de valutasoort waarmee je de Debitcard hebt aangevraagd (meestal Euro) wordt een wisselkoersopslag berekend.

Je moet wel zorgen voor voldoende Saldo op de kaart.

Wie kan er geld op mijn debitcard storten?

Met de Viabuy debitcard kan iedereen binnen enkele uren geld op je Viabuy debitcard overgemaakt hebben. Dit komt omdat Viabuy jou als Viabuy rekeningnhouder de beschikking geeft over een persoonlijk IBAN bakrekeningnummer. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot het aantal relaties en ook niet over de hoogte van de bedragen die op jouw rekening gestort kunnen worden.
Met de Viabuy debitcard kan elk familielid geld op je Viabuy kaart storten.
Zo kan je ook geld op de zakgeldkaart van je kinderen storten.
Je dient beide over een Viabuy debitcard te beschikken.
Tevens kunnen relaties geld op je kaart storten, zowel binnen als buiten Europa.
Met relaties wordt bedoeld: je werkgever, je klanten of bijvoorbeeld je opdrachtgever.

Met de N26 You debitcard en de N26 Metal debitcard kan iedereen geld op jouw debitcard storten, naar het IBAN bankrekeningnummer dat aan je N26 debitcard gekoppeld is.

Hoe zet iemand anders geld op mijn kaart?

Bij de Viabuy debitcard is het mogelijk dat iemand anders (maar ook jijzelf) geld op je kaart stort. Dit kan via een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer, welke je gratis bij je Viabuy debitcard ontvangt. Het geld staat er binnen enkele uren op.
Bij de N26 You debitcards en de N26 Metal debitcards is het mogelijk dat iemand anders geld op je kaart zet.

Wat is een beveiligd online account?

Een beveiligd online account is een beveiligde website of App waarop je inlogt, zodat je jouw persoonlijke debitcard kan opwaarderen, geld over kunt maken en specifieke instellingen kunt maken.
Dit betekent dat je ook als je onderweg bent via Smartphone of Iphone je saldo kan bekijken, geld over kan boeken naar je debitcard en bijvoorbeeld met de Viabuy debitcard kan je ook als je onderweg bent, op een hele veilige manier, namelijk via de gezichtsherkenning van Mastercard Pay, of de gezichtsherkenning van je mobiele telefoon zelf (Android Pay of Apple Pay) je rekeningen betalen.
Tevens is het mogelijk om via de Biometrische vingerprint sensoren van de Mastercard en Visacards debitcards zonder pincode af te rekenen. Dit is superveilig. Want als je debitcard zoek raakt, kan niemand anders er een betaling mee doen.
Ook kan je via de handige Viabuy App checken of anderen zoals je werkgever, je klanten of een vriend of familielid, of een zakenrelatie geld op je kaart heeft gestort.

Kan ik met de Debitcard ook rood staan of een krediet krijgen?

Het is onmogelijk meer geld uit te geven dan er op de kaart staat. Zo ga je bewuster met je geld om. Bij betalingen wordt er automatisch direct electronisch gekeken naar je saldo, zo loop je geen risico om onverwacht “rood” te staan of in de schulden terecht te komen. Je krijgt bij de debitcard geen krediet, je sluit geen lening af, en je hoeft geen maandelijkse aflossingen te doen.

Waar kan ik met de Debitcard terecht?

De kaart is wereldwijd te gebruiken voor shoppen, vakanties, in restaurants, bars, hotels, op tolwegen, en geldopname bij pinautomaten. Maar ook voor het boeken van reizen, het doen van aankopen op internet, of voor het huren van een auto. De Debitcard wordt op maar liefst 2 miljoen locaties wereldwijd geaccepteerd, net als een normale creditcard. Overal waar Mastercard wordt geaccepteerd kan je ook terecht met de Debitcard, het maakt dus qua mogelijkheden niet uit of je een debit- of een creditcard hebt.

Kan ik met de debitcard contactloos betalen?

Met de Mastercard’s debitcards kan je dankzij Mastercard’s Paypass betaaltechnologie volgens de NFC norm overal contactloos betalen. Je kan ook het account van je Google wallet of van je Android wallet aan je Viabuy debitcard koppelen. Tevens kan je elke denkbare betaalapp integreren in je debitcardsettings. Viabuy’s debitcard voorziet hier enorm goed in.

Kan ik mijn debitcard koppelen aan mijn Paypal account?

Alleen de Viabuy debitcard kan je koppelen aan je Paypal account. Wil je geld wat op je Paypal rekening staat overboeken naar je Viabuy debitcard, dan koppel je eerst je persoonlijke IBAN bankrekeningnummer, welke je bij je Viabuy bankrekening hebt ontvangen aan je Paypal rekening. Een overboeking is dan binnen een dag geregeld.

Kan ik met iDEAL of met mijn pincode afrekenen op eBay en Amazon of heb ik een debitcard nodig?

Omdat zowel eBay als Amazon buitenlandse bedrijven zijn, die buiten de Nederlandse grenzen bestaansrecht hebben, kan jij als consument niet met iDEAL afrekenen. Dit komt omdat iDEAL een Nederlandse betaalmethode is welke je dus niet in landen zoals Duitsland en Amerika kan gebruiken
Ook pinnen is iets wat wij Nederlanders graag en veelvuldig doen. Buiten onze landsgrenzen wordt veel minder gepind, en zeker op internet is het geen optie.
De Viabuy debicard is voor jou de oplossing. Met deze debitcard kan je betalen waar je maar wil. Overigens kan je de Viavbuy debitcard contant opwaarderen bij het GWK. Dit is noodzakelijk. Daarna kan je er een uitgave mee doen.

Kan ik de debitcard koppelen aan mijn eBay account?

Elke debitcard kan je koppelen aan je eBay account. Wil je regelmatig zaken doen op eBay dan is uitsluitend de Viabuy debitcard geschikt. Met de Viabuy debitcard heb je namelijk geen enkele beperking en kan je ongestoord je spulletjes kopen en verkopen op eBay. Zo kan je ook handelen op eBay in een veiling met behulp van je gekoppelde Viabuy debitcard. Gelukkig maar want met Ideal is het niet mogelijk om zaken te doen op eBay.

Kan ik de debitcard koppelen aan een Android Pay-, Apple Pay- en een Samsung pay account?

Alleen de Viabuy debitcard kan je koppelen aan een Android Pay-, Apple Pay- en een Samsung pay account.
Uiteraard kan je andere mobiele betaalsystemen ook koppelen aan de Viabuy debitcard.

Kan ik met iDEAL mijn vliegticket afrekenen?

Al je vliegtickets reserveer je op internet. Zo reserveer je ook goedkope Wizz tickets of Eurowings tickets. Omdat je bestemming altijd over de grens zal zijn is het onmogelijk om met iDEAL af te rekenen, daar iDEAL een Nederlands systeem is. Of je je reis boekt bij KLM, RyanAir, Easyjet, of een andere vliegmaatschappij je zal met een debitcard af moeten rekenen.

Kan ik Masterpass koppelen?

Masterpass kan je koppelen aan elke debitcard. Dit is namelijk erg handig. Je hoeft dan niet elke keer dat je iets aankoopt op internet je persoonlijke gegevens opnieuw in te vullen.

Hoe betaalt je als je online shopt?

Als je online shopt dan is het hetzelfde als met een creditcard. Je vult het kaartnummer en de vervaldatum in. Daarbij wordt om de 3-cijferige code aan de achterkant van de kaart gevraagd. Omdat je een fysieke kaart ontvangt kan je deze csv code daarop terug vinden. Je dient wel creditcard en Mastercard te selecteren.

Wat moet ik doen als het hotel wat ik via internet heb geboekt niet meer bestaat?

Helaas komt het voor dat een hotel bijvoorbeeld failliet is gegaan en dat er nog via internet geboekt kan worden. Overkomt het je? Dan kan je je geld terughalen bij Mastercsrd.

Hoe betaal ik een onverwachte ziekenhuisopname tijdens mijn buitenlandse vakantie?

Het is niet leuk om aan te denken. Maar het kan jou ook overkomen dat je tijdens je vakantie een ongeluk krijgt of dat je opeens hartproblemen krijgt, waardoor je onverwachts te maken krijgt met een ziekenhuisopname.
Op het moment dat je het ziekenhuis verlaat zal je de rekening moeten betalen.
Hier heb je een debitcard voor nodig.

Hoe reken je af als je autopech krijgt onderweg?

Met de Viabuy debitcard zit je altijd goed! Je hebt overal de mogelijkheid om via je persoonlijke IBAN bankrekening van je Viabuy kaart direct geld op je kaart te zetten. Zo kan je meteen de garagerekening betalen en weer snel je reis vervolgen.

Kan ik een auto huren met de debitcard?

Met de Viabuy debitcard, De N26 debitcard en de Monese debitcard kan je overal ter wereld een auto huren. Ook kan je via internet met je Viabuy debitcard een auto reserveren en direct na je vliegreis in je huurauto stappen.

Hoe is de service?

Al je vragen over debitcards worden binnen 24 uur beantwoord. Het enige wat je moet doen is reageren in één van de blogs.

Waarom doet mijn kaart het niet?

  • Je hebt de kaart nog niet geactiveerd
  • De kaart is beschadigd of de magnetische strip aan de achterzijde is onleesbaar
  • Je hebt geen geld (of niet genoeg geld) op de kaart staan
  • De kaart is verlopen, controleer de Expiry Date (=vervaldatum) op de kaart

Hoe zet ik geld op mijn kaart?

Bij de Viabuy kaart kan je op 10 verschillende manieren je debitcard opwaarderen. De makkelijkste manier is om gratis op te waarderen via internetbankieren door een overboeking te doen naar je persoonlijke IBAN bankrekening, welke je gratis bij je Viabuy debitcard hebt ontvangen. Ook kan je de kaart contant opwaarderen bij Western Union en het Grenswisselkantoor. Ook in dit geval dient je IBAN bankrekeningnummer in de betaalreferentie vermeld te worden.
De IBAN opwaardeermethode is uitsluitend met een Viabuy debitcard mogelijk en is bovendien 10% gratis. Anderen kunnen ook geld via een kasstorting of bankoverschrijving op jouw Viabuy debitcard zetten.
De opwaardeermogelijkheden zijn onbeperkt bij een Viabuy debitcard. Je kan denken aan iDEAL, BANCONTACT, en Sofort banking, om er enkele te noemen.

Met elke andere debitcard kan je niet met IBAN gratis opwaarderen. Je moet dit met iDEAL doen en helaas brengt iDEAL hier kosten voor in rekening. Het voert te ver om hier alle mogelijkheden te bespreken. Meer weten? klik Hier>>>

Wat zijn de limieten van de kaart?

Bij Viabuy:

Bij de Viabuy card bestaan de volgende limiet-mogelijkheden per jaar voor het opwaarderen van de kaart:

  • Op niveau IDV1 kan je tot €1.000 opwaarderen (waarvan €1.000 oplaadbaar met contant geld of vouchers)
  • Op niveau IDV2 kan je tot €15.000 opwaarderen (waarvan €12.000 oplaadbaar met contant geld of vouchers; maximaal €1.000 per maand met vouchers)
  • Op niveau IDV3 is er geen limiet voor opwaarderen (waarvan €12.000 per jaar oplaadbaar met contant geld of vouchers; maximaal €1.000 per jaar met vouchers)

Je kan via elke bankrekening je kaart opwaarderen (IDV1 tot €1000,  IDV2 tot €15.000, en IDV3 onbeperkt), mits je niet contant en/of met vouchers hebt opgewaardeerd. Heb je dat wel gedaan, dan wordt de limiet van het op te waarderen bedrag namelijk lager (IDV1, en IDV2).
Voorbeeld: Heb je op niveau IDV1  €900 contant geld op je kaart gestort en niks met vouchers gedaan, dan kan je in dat jaar nog maximaal €100 via je bankrekening op je kaart storten. (je kan eenvoudig en snel opwaarderen naar IDV2 en daarna naar IDV3 binnen je beveiligde online Viabuy account ).

Je kan jouw kaart 3 keer per dag en tot 60 keer per maand laden.

Als je laadt met Ideal of Sofort banking dan gelden de volgende limieten:

  • €150 gedurende de eerste 7 dagen vanaf het eerste moment van het laden van de kaart vanuit Duitsland.
  • €150 gedurende de eerste 4 weken vanaf het eerste moment van het laden van de kaart vanuit Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en België

Als je bijvoorbeeld oplaadt met Sepa dan heb je deze beperking niet.

Bij de Viabuy card kan je maximaal €2400 per dag opnemen bij een pinautomaat. In een winkel restaurant of online kan je betalen wat je op jouw kaart hebt staan. (dit is wel afhankelijk van je IDV level).

Bij de N26 You debitcard en de N26 Metal debitcard Kan je onbeperkt opwaarderen.

Hoeveel geld kan ik van mijn debitcard opnemen?

Je kan net zoveel geld van je debitcard oonemen, als je erop gestort hebt. Elke debitcard heeft haar eigen limiet. De Viabuy debitcard kan je onberperkt opwaarderen. Je kan dus per dag net zoveel opnemen als dat je er in zijn totaliteit op hebt gestort. Je kan er dus direct een betaling mee doen, door bijvoorbeeld te pinnen. Maar je kan ook met behulp van jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer binnen een uur geld terugstorten naar de bankrekening die jij op dat moment opgeeft.
De Viabuy debitcard is de debitcard met onbeperkte en onbegrensde mogelijkheden

Kunnen er onverwachts bedragen van mijn debitcard worden afgeschreven?

Nee, dit is onmogelijk bij een debitcard. Bij een creditcard is het wel mogelijk. Recentelijk heeft de ING bank dubbele bedragen geïncasseerd. Velen stonden rood op de betaalrekening van hun bank. Dit is bij een debitcard ondenkbaar.

Zijn er kosten voor het gebruik van de Debitcard?

Er zijn kosten die in rekening worden gebracht. Er zijn geen “verborgen of onverwachte” kosten.

Wat gebeurt er als ik de kaart langere tijd niet gebruik?

Als je de kaart 12 maanden niet hebt gebruikt, dan brengt VIABUY daarna €9,95 per maand in rekening. Totdat je de kaart weer hebt gebruikt, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Hoe zeg ik de debitcard op?

De debitcard heeft 14 dagen recht van retour.

Je kan de Viabuy debitcard opzeggen door deze samen met een begeleidend schrijven terug te sturen naar: PPRO Financial ltd, 20 Hanover Square, London W1S 1JY. Heb je de kaart nog niet ontvangen en wil je opzeggen stuur dan een email naar: service.en@viabuy.com.

Zijn jullie telefonisch bereikbaar?

Wij van Mijndebitcard.nl geven 24/7 service. Dat wil zeggen dat we je op verzoek binnen 24 uur van de juiste debitcardinformatie kunnen voorzien.
Op verzoek kunnen we je ook bellen.
Ga naar het contactformulier en stel daar je vraag.

Wat zeggen anderen over de Debitcard?

Dick Helmers

“Mijn dochter van 17 kon geen creditcard krijgen, maar met de Debitcard van Viabuy kan ze overal betalen!”

In het kader van haar studie ging mijn dochter o.a. naar Amerika toen zij nog geen 18 jaar was. Bij VIABUY heb ik een hoofdkaart en een aanvullende kaart aangevraagd. De laatste gebruikt mijn dochter nu tot volle tevredenheid in Amerika.

Middels een helder overzicht van alle gedane transacties, dat VIABUY online beschikbaar stelt, kan ik als ouder precies en realtime het uitgavenpatroon van mijn dochter volgen. Ook kan ik natuurlijk zien wanneer ik eventueel de Card moet opwaarderen. Ik doe dit middels iDeal en dat gaat werkelijk perfect.

Ik ben dan ook zeer tevreden over het gebruiksgemak van de VIABUY Card en ook over de “Help Desk” die ik, in het begin, een paar keer heb benaderd.

Afzender: Dick Helmers

Testimonial Debitcard Henna

“Ik had geen boekingskosten door te betalen met mijn debitcard in plaats van een gewone creditcard!”
Ik heb mijn vakantie kunnen boeken met de prepaid creditcard. Hierdoor was het betalen helemaal gratis terwijl er met een creditcard €20,- boekingskosten zouden zijn!

Echt heel handig zo’n debitcard 🙂
Afzender: Henna Hietalahti

Tjitske Veenhuizen

“Ik kan geen creditcard krijgen, maar heb met de debitcard een vliegreis geboekt, afgerekend bij de kassa van Plopasaland in België en ook in de supermarkt kan je ermee afrekenen. Een fantastische uitvinding!”

Ik ben heel blij met mijn debitcard, doordat ik door mijn verleden schulden had gemaakt en nu bezig ben die op te lossen kan ik geen creditkaart krijgen en ik wil er ook niet weer eentje omdat je je blauw betaalt aan rente.
Afzender: Tjitske Veenhuizen

Testimonial Debitcard Vincent“Voor mij een echte 10!”
Een super snelle service en uitstekende antwoorden!
Voor mensen die een Prepaid Mastercard willen kunnen hem het beste via Jos aanvragen.

Geen dagen lange wachttijd op een reactie en Nederlands antwoord!
Voor mij een echte 10!
Afzender: Vincent Klootwijk

 

Klik hier om een debitcard aan te vragen >>>