Steeds meer bezitters van de debitcard vullen zelf hun belastingaangifte in

Steeds meer bezitters van de debitcard vullen zelf hun belastingaangifte in

Sinds wij een inmiddels veel gelezen blog over of je het saldo van je debitcard aan de belastingdienst moet opgeven gepubliceerd hebben, weten steeds meer mensen waar je dat in moet vullen. We kunnen concluderen dat het zelf invullen van je aangifte, wat eigenlijk niet zo moeilijk is, een aardige kostenbesparing oplevert.
Een financieel deskundige rekent toch als snel €100,- per aangifte en dan nog moet je allerlei gegevens eerst zelf verzamelen. Het invullen van je aangifte, als je in loondienst werkt of een uitkering hebt, is vrij eenvoudig en een kwestie van geduld.
Overal in de aangifte zit een helpfunctie, met een duidelijke uitleg per regel.

Het saldo van je Visacard en je Mastercard

De meest verkochte debitcards die je via deze website aan kan schaffen beschikken allemaal over zeer gedetailleerde financiële gegevens waar de belastingdienst voldoende aan heeft.
Bovendien beschikt de N26 debitcard over een bankrekening die aan de N26 Black card gekoppeld is.
Via de N26 bankrekening die je direct opent op internet, is een interessante debitcard gekoppeld met veel extra dekkingsmogelijkheden, op het gebied van (internet)aankopen, maar ook qua ongeval- en reis(vliegvertraging)dekking beschikt deze kaart over vele extra’s.
Maar wil je beschikken over uitgebreide opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden dan raden wij je de Viabuy debitcard aan. Ook in dit geval dien je een positief salde per 1 Januari van het fiscale jaar aan de fiscus op te geven. Je kan dit zien als digitaal geld, net zoals dat voor je bankrekeningen geldt.
Het is dus simpel je voert de gegevens op het belastingformulier in bij je andere banken.
Waarschijnlijk heeft de belastingdienst het voorwerk al voor je gedaan.

Zijn er ook Mastercard en Visacard creditcards waarvan je het saldo op moet geven aan de belastingen?

Ja, aangezien een debitcard een alternatieve creditcard is, geldt voor een creditcard hetzelfde. Ook hier ben je verplicht om een positief saldo op je creditcard, wat kan, omdat er creditcards zijn die je vooraf op kan laden, op te geven.
Het grote verschil met een debitcard is dat je bij een creditcard wel eerst door de BKR Controle heen moet. Daardoor duurt het aanvragen van een creditcard weken, terwijl je een debitcard de volgende dag al in huis kan hebben.
Verder is er weinig verschil. Met een debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als met een creditcard.

Over de schrijver
Jos is een gedreven man. Al zijn hele leven lang hebben geldzaken zijn interesse. Alle ontwikkelingen op geldgebied volgt hij van jongs af aan. Hij vindt de debitcard een goed product, omdat het veel mensen kan helpen op financieel gebied. Eerlijkheid en service staan bij hem voorop.
Reactie plaatsen