Sparen wordt steeds makkelijker

Het belang van geld sparen is de laatste jaren duidelijk geworden. Vooral als je krap zit, en er moet opeens een aankoop gedaan worden, heb je spijt als er geen geld apart is gelegd. De kredietcrisis loopt gelukkig ten einde. Je merkt dat de economie aantrekt, ook al is het nog niet bij iedereen in de portemonnee merkbaar. Toch kan je het beste jezelf aanwennen om regelmatig een bedrag, hoe klein ook, apart te leggen. Een reserve opbouwen is belangrijk, want je weet nooit of je financiële situatie hetzelfde blijft.
Ongemerkt sparen kan je bijvoorbeeld doen door zegeltjes te sparen, statiegeld apart leggen, muntjes van 20 cent uit je portemonnee halen of onder je weekuitgaven blijven. Na enkele weken of maanden (als je er af kan blijven) zal je verrast zijn hoe snel het bedrag groeit.

Creditcard of debitcard?

Het is gemakkelijker om schuld op te bouwen dan een leuk banksaldo. Een van de boosdoeners waardoor mensen in de schulden kwamen, was de creditcard. Omdat er te makkelijk geld uitgegeven werd en het overzicht ontbrak, kwamen mensen rood te staan. Om wat beter om te gaan met geld, is de debitcard een prima betaalmiddel. Hierop wordt vooraf geld gestort, dus alleen beschikbaar geld kan uitgegeven worden. De mogelijkheid bestaat om regelmatig wat geld op de kaart te storten, en zo een spaarpotje aan te leggen. Helaas loop je dan wel spaarrente mis.

Wat is sparen via internet makkelijk.

De tijd van de spaarbank waar je met je spaargeld heenging ligt voor de meesten ver achter ons. Doordat het salaris gestort wordt, en bijna iedereen de meeste bankzaken via de computer regelt, is het een logische stap om ook te sparen via internet.
De spaarrente is lang niet zo hoog als tien jaar geleden. Maar als je een internetspaarrekening opent bij Zwitserleven krijg je wel de hoogste spaarrente op dit moment. Natuurlijk is de hoogte variabel, maar je kunt online altijd op de hoogte blijven.

Vrijheid is belangrijk! Daarom is het heerlijk om geen verplichting te hebben over de hoogte van je spaargeld bij een spaarrekening. Als je het liefste onbeperkt wil storten en ook geld kunnen opnemen wanneer het jou uitkomt, is InternetSparen met een variabele rente (1,20% actuele rente per 18-09-2015) ideaal voor jou.
Misschien kun je niet iedere maand een bedrag sparen, maar als je het geld op je betaalrekening laat staan krijg je geen spaarrente.

Als je liever iets meer structuur in je spaargedrag hebt, is MaandSparen misschien meer iets voor jou. Hier spaar je een vast bedrag tussen de €100 en de €1000 per maand. Tussentijds kan je het bedrag aanpassen, als je bijvoorbeeld wat krapper komt te zitten of loonsverhoging krijgt. Het voordeel van deze spaarrekening is het ongemerkt sparen ( je moet het geld wel kunnen missen natuurlijk). Je vergeet niet om over te boeken, en de rente die je ontvangt is hoger (1,30% actuele rente per 18-09-2015).

Vooruit plannen.
Het kan zijn dat je in de toekomst een bedrag nodig hebt, dat je nu al beschikbaar hebt. Dan kan je een mooie spaarrente ontvangen van 1,80 % bij 10 jaar vastzetten op DepositoSparen. Inleggen op de depositorekening kan al vanaf €500,-
Een kortere looptijd is ook mogelijk, alleen is de spaarrente dan lager. Voor 5 jaar vast is de rente 1%, voor 8 jaar loopt de rente op naar 1,6%.
Omdat je niet in de toekomst kan kijken, is het mooi dat het bedrag vrij opneembaar is bij de koop van een woning. Ook in geval van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid (op grond van WW en WA) is het bedrag vrij opneembaar.

De Zwitserleven Sparen App

Om je sparen nog inzichtelijker te maken is er een app ontwikkeld.
Hiermee heb je overal en altijd inzicht in je spaarsaldo en opgebouwde rente. Als er iets is dat sparen stimuleert is het wel die rente!
Je kunt eenvoudig spaargeld overboeken, of de transacties bekijken van de afgelopen 24 maanden.
Ook kun je persoonlijke spaardoelen aanmaken en beheren.

Gebruik de app, en blijf gemotiveerd om lekker door te gaan met sparen.