Schulden maak je makkelijker dan je denkt

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan mensen die in de schulden zitten. Door er meer bekendheid aan te geven, is het taboe doorbroken en kunnen mensen eerder om hulp vragen.
Op deze website waarschuwen we regelmatig voor de gevolgen van het creditcardgebruik. Door aankopen achteraf te betalen verlies je makkelijker het overzicht op je financiƫn, dan als je een debitcard gebruikt, waar je eerst geld op moet storten voordat je hem kunt gebruiken.

Steeds meer jongeren hebben schulden

Hoewel de aandacht meestal gaat naar volwassenen met schulden, blijken ook veel jongeren met geldproblemen te worstelen.
Tot 18 jaar zijn ouders aansprakelijk, en komen zij dus in de schulden als hun kind bijvoorbeeld ver over het beltegoed heen gaat. Opvoedkundig gezien is het niet handig als ouders de gevolgen van onverantwoord geld uitgeven niet aan het kind laten merken.

Het meest logische is dat ze zelf opdraaien voor de schulden, bijvoorbeeld door zakgeld in te houden of het terug te laten betalen als ze een bijbaantje hebben.

Behalve het telefoongedrag is ook het gedrag in het verkeer een oorzaak van schulden.
Als je ziet hoeveel jongeren harder rijden op een scooter dan is toegestaan, geen helm dragen, door rood licht rijden, of geen verlichting op hun fiets hebben, kun je voorstellen dat velen weleens een bekeuring zullen krijgen.
De bedoeling daarvan is wel, dat ze de volgende keer beter uitkijken (dat hoop je toch als ouders). Dus ook hier moeten ze zelf voor betalen, desnoods in gedeeltes terugbetalen aan de ouders.

Nog meer schulden

Een andere vorm van schulden maken onder jongeren is geld lenen. Hoe makkelijk is het, om even geld van een vriend te lenen die meer bij zich heeft? Het probleem ontstaat als dat vaker voor komt. Vroeg of laat moet je terugbetalen, en soms gebeurt dat met geleend geld van weer een andere vriend. Behalve de geldproblemen, worden goede vrienden hierdoor schuldeisers. Gevolg kan zijn dat iemand zich gaat isoleren, om te voorkomen bepaalde mensen tegen te komen.

Op sommige betaalrekeningen kan je ook rood staan. Er zijn mensen bij wie de alarmbellen pas gaan rinkelen als het bedrag dat maximaal onder nul mag komen bereikt is. Het probleem is, behalve de extra rente die je moet betalen, dat eerst het saldo weer boven nul moet komen. Vaste uitgaven blijven komen, zoals ziekenfondspremie en verzekeringen, dus sta je meteen alweer een stukje verder in het rood. Het vraagt veel discipline om erg zuinig te leven, en geleidelijk de achterstand weg te werken.

Probeer deze problemen te voorkomen, of in ieder geval tijdig te herkennen. Hoe lager de schuld is, hoe sneller je er van af kan komen.

De debitcard kan je daarbij helpen

Omdat je bij de debitcard vooraf geld op de je kaart stort, kan je door deze kaart regelmatig te gebruiken niet rood komen te staan. Natuurlijk moet je wel goed opletten dat er voldoende geld op je bankrekening blijft staan voor al je andere uitgaven.
Klik Hier>>> en bestel vervolgens de debitcard van je keus.
Of klik op de blauwe knop

Viabuy7

Afhankelijk van welke debitcard je kiest kan je hem met 2 dagen al in huis hebben.

Reactie plaatsen