Openbank debitcards en de belastingdienst

Openbank Debitcards moeten net zoals andere debitcards en creditcards verwerkt worden in je aangifte inkomstenbelasting. Het voornaamste voordeel van een Openbank debitcard ten opzichte van een creditcard is dat er alleen maar op staat wat je er zelf op hebt gestort en over het algemeen zijn dat relatief kleine bedragen, dit kan komen doordat je uitsluitend je eigen geld op de Openbank debitcard kan storten. Dat is een enorm voordeel ten opzichte van een creditcard. De laatst genoemde de creditcard dus, is een geldlening. Je koopt dus op krediet. Dit heeft als enorm groot nadeel dat je niet met je eigen geld afrekent maar met het geld van je bank of creditcardmaatschappij, waardoor je bij elke uitgave die je met de creditcard doet je schuld vergroot.

Leen je met een Openbank debitcard geld?

Nee, door een Openbank debitcard te gebruiken leen je geen geld. Je stort immers eerst je eigen geld op de kaart en daarna kan je er pas mee afrekenen. Bovendien heb je met de Openbank debitcard dezelfde betaalmogelijkheden als bij de traditionele creditcard.

Welke Openbank debitcards zijn er?

We hebben de E-commerce debitcard ter beschikking voor jou. Dit is een virtuele debitcard. Dit betekent dat het geen fysieke kaart is maar een die je direct in je email ontvangt. Met deze debitcard kan je vervolgens overal ter werel afrekenen. Je kan bovendien Apple Pay of Google Pay aan de virtuele debitcard koppelen. Op die manier kan je overal ter wereld mobiel betalen.
Uiteraard kan je ook op de traditionele manier betalen zoals via je Desktop PC.
Naast deze Openbank debitcard kan je ook de Mastercard debitcard bestellen. Dit is een fysieke debitcard welke je binnen 2 dagen in je brievenbus ontvangt. Met deze kaart heb je dezelfde mogelijkheden als met een creditcard. Wel heb je het voordeel dat je met de Openbank debitcards geen geld leent, waardoor je niet in de schulden terecht kan komen. Dit komt dys omdat je eerst je eigen geld op de kaart stort voordat je ermee af kan rekenen. Zo ga je dus veel bewuster met je geld om en ga je zeer zeker geld overhouden aan het einde van de maand.
Reden genoeg om de Openbank debitcard aan te vragen.


Over de schrijver
Jos is een gedreven man. Al zijn hele leven lang hebben geldzaken zijn interesse. Alle ontwikkelingen op geldgebied volgt hij van jongs af aan. Hij vindt de debitcard een goed product, omdat het veel mensen kan helpen op financieel gebied. Eerlijkheid en service staan bij hem voorop.
Reactie plaatsen