Moet je het saldo van je internetbankrekening aan de belastingdienst opgeven?

Veel mensen weten niet zeker of je het saldo van je internetbankrekening aan de belastingdienst op moet geven. Aangezien we steeds meer te maken krijgen met internetbanken en dat er internetbankrekeningen bestaan die minder geld kosten dan de (internet)bankrekening van de bank bij jou om de hoek, is het een interessant gegeven waar je ongetwijfeld meer over wil weten.
Maar omdat deze website over debitcards gaat, gaan we het hier hebben over IBAN internetrekeningen die gekoppeld zijn aan jouw persoonlijke debitcard.
Het is zelfs zo, dat er een debitcard is die gekoppeld is aan een internetbankrekening, zonder dat je persoonlijke documenten, zoals je paspoort hoeft in te scannen en door te mailen.Een enorm groot voordeel hiervan is dat jouw internetbankrekening die gekoppeld is aan jouw persoonlijke debitcard binnen enkele minuten is geopend.

Andere internetbankrekeningen

Internetbankrekeningen komen als paddestoelen uit de grond. Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Veel van die internetbankrekeningen zijn zo ingewikkeld qua voorwaarden en financiƫle overzichten dat het lastig wordt om de belastingdienst correct te informeren over jouw persoonlijke financiƫle situatie.
Weet wel dat je het wettelijk verplicht bent en doe je het niet, of niet correct, dan kan dat je duur komen te staan.
Ook de internetbank, het maakt niet uit in welk land deze bank is gevestigd, zal ook jouw gegevens aan de landelijke belastingdienst doorgeven. Dat is ook een wettelijke verplichting.

Hoe zit het met die koppeling?

Bij de Viabuy debitcardmaatschappij, wat overigens het enige bedrijf is waar je een gratis internetbankrekening bij je debitcard ontvangt, heb je de mogelijkheid om vanaf elke willekeurige bankrekening geld op je debitcard te storten. Het proces verloopt via jouw persoonlijke IBAN bankrekening en die is dus gekoppeld aan je Viabuy debitcard. Met andere woorden wat op je bankrekening staat, is direct op je debitcard beschikbaar om er waar dan ook ter wereld een betaling mee te verrichten

De belastingdienst

Nog even ter verduidelijking. Al je inkomsten behoor je aan de belastingdienst op te geven. Je kan dit ook in een andere blog lezen. In die blog gaat het puur over debitcards en creditcards. Dit artikel is enorm populair en heeft velen al geholpen om hun belastingaangifte beter in te vullen.
Natuurlijk kan je het invullen van je aangifte beter aan een expert overlaten.